Üye Girişi
Kullanıcı Adı 
Parola
Üye Ol Şifremi Unuttum
| ONLINE MAĞAZA BÖLÜMÜMÜZ AÇILMIŞTIR!!! SİZDE ÜYE OLARAK ÜRÜNLERİNİZİ SATABİLİRSİNİZ...  | BANNER REKLAMLARIMIZDA YENİ YIL KAMPANYASI REKLAM BÖLÜMÜMÜZDEN FİYATLARIMIZI İNCELEYEBİLİRSİNİZ...  |
        
      Beyaz Eşya (154)
      Tekstil (129)
      Güvenlik Sistemleri (47)
      Havuz (41)
      Faydalı Bilgi (175)
      Yapı Malzemeleri (228)
      Kapı Otomatik Kapı (85)
      Duyuru (1514)
      Plastik Alüminyum (62)
      İhale (4755)
      Kampanyalar (44)
      Mekan (261)
      Vitrifiye (357)
      Fuar Seminer (652)
      Mutfak (183)
      Cephe (106)
      İzolasyon Yalıtım (121)
      Konut (915)
      Bizden Haberler (37)
      Önemli Bilgiler (249)
      Bahçe (304)
      Elektronik (395)
      Mimari (490)
      Zemin (193)
      Züccaciye (234)
      İnşaat (2200)
      Çevre Düzenleme (402)
      Perde (98)
      Mobilya (411)
      Aksesuar (167)
      Aydınlatma (335)
      Dekorasyon (693)
Haber Ara
 
İnşaat Dergisi
Sizde Reklam Verin
Sizde Reklam Verin


Kurt Granit & Çimstone
Kurt Granit & Çimstone


Yildiz Havuz
Yildiz Havuz


Kurt Tur Turizm
Kurt Tur Turizm


Doğal Gaz Sistemleri
Doğal Gaz Sistemleri

Bu Alana Reklam
Verin!

 


 Duyuru > 09-05-2008 Antik Tiyatro İzmir Turizmine Taze Kan Olacak
yazıyı 12 punto yap yazıyı 14 punto yap yazıyı 16 punto yap yazıyı 18 punto yap
    
Kadifekale’deki gecekondular arasına sıkışıp kalan Antik Roma Tiyatrosu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı plan ile yeniden hayat bulacak. 8500 yıllık tarihi ile önemli medeniyetlere evsahipliği yapan İzmir’de, antik mirasın gün yüzüne çıkarılması için yapılan çalışmalarda büyük bir adım daha atıldı. İzmir 1 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 07.02.2008 tarih ve 2958 sayılı kararı ile Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 15.02.2008 tarih ve 01.684 sayılı kararı çerçevesinde onaylanan 'Kadifekale-Antik Tiyatro ve Çevresi Koruma Amaçlı İmar Planı'nda kamulaştırmalar için gerekli olan son büyük adım da atıldı ve plan '7. 5 yıllık imar programı'na ek olarak alındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis kararı ile 1/1000 ölçekli uygulama amaçlı imar planı, Antik Roma Tiyatrosu kazı alanı olarak belirlenen alanda kalan zemin ve zemin üstü kamulaştırmaların yapılabilmesi için 2005–2010 yılları arasındaki '7. Beş Yıllık İmar Programı'na dahil edildi. Bu kararın alınması ile birlikte alandaki kamulaştırmaların önü açılmış oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin gecekondu alanları arasına sıkışıp kalmış en önemli kültür miraslarından birisi olan Kadifekale-Antik Tiyatro ve çevresini gün yüzüne çıkarılarak kentle-kentliyle bütünleşmesinin ve turizme açılmasının, İzmir açısından çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Kocaoğlu, Meclis kararının alınması ile birlikte, alanda gerekli olan kamulaştırmaların yapılmasının önünün açıldığını ifade ederek, "Antik Tiyatro’nun ortaya çıkarılması ile kent turizmine önemli bir ivme kazandıracağımızı umuyoruz" diye konuştu.

16 bin kişi kapasiteli

Kadifekale’deki antik tiyatro ile ilgili en ayrıntılı bilgi, 1917–1918 yıllarında Otto Berg ve Otto Walter’ın araştırmalarında ve araştırmalarına yönelik hazırladıkları plan ve kesitlerde bulunuyor. 16 bin kişi kapasiteli olduğu düşünülen tiyatronun kalıntılarının Roma dönemi özellikleri taşıdığı, pek çok araştırmacının ilettiği de bu bilgiler arasında yer alıyor. Eski kaynaklarda, Erken Hıristiyanlık döneminde yani Roma İmparatorluğu’nun paganizm döneminde İzmirli Aziz Polikarp’ın bu tiyatroda öldürüldüğü ve tiyatronun tarihin trajik sahnelerine şahitlik ettiği öne sürülüyor.


Haber Kaynağı: Milliyet Gazetesi
 
Haberin Okunma Sayısı : 8
Bu Haberi; Kaydet   Yazdır   Yolla  
 Rastgele 10 Haber
  • Arıtma Tesisine Talibiz, İhalelerde Rekabet Büyük Olacak
  • Kazmalı Restorasyon
  • Istıranca Yosunları Dekorasyonda Kullanılıyor...
  • Çimlerin rengi artık compo yeşili
  • İSKİ'de Sancılı Görev Değişimi
  • Diyarbakır’da Altyapı İçin 420 Milyon Euro Lazım
  • Hafele'nin yeni ürünleri
  • Harici akustik optik siren
  • İnşaat Sektöründe Bölünmüş Arazi Korkusu
  • Diyarbakır Adalet Sarayına Ek Bina Yapılması, Mevcut Binanın Tadilatı ve Isıtma Soğutma Sistemlerinin Yenilenmesi işi ihalesi
  • Sitemizde kayıtlı 16047 adet haber, 2249 adet kategori bulunmaktadır.
    Başa Dön Başa Dön

    | Beyaz Eşya | Tekstil | Güvenlik Sistemleri | Havuz | Faydalı Bilgi | Yapı Malzemeleri | Kapı Otomatik Kapı |
    | Duyuru | Plastik Alüminyum | İhale | Kampanyalar | Mekan | Vitrifiye | Fuar Seminer |
    | Mutfak | Cephe | İzolasyon Yalıtım | Konut | Bizden Haberler | Önemli Bilgiler | Bahçe |
    | Elektronik | Mimari | Zemin | Züccaciye | İnşaat | Çevre Düzenleme | Perde |
    | Mobilya | Aksesuar | Aydınlatma | Dekorasyon |


     Google