Üye Girişi
Kullanıcı Adı 
Parola
Üye Ol Şifremi Unuttum
| inşaat sektörü inşaat ihaleleri inşaat malzemeleri inşaat haberleri Dekorasyon fuar seminer tüm hepsi inşaat dergisinde  | Sizde İnşaat Dergisine Reklam vererek firmanızı tüm Dünyaya tanıtabilir, Ürünlerinizi satabilirsiniz.İnşaat Sektörünün kalbi bu sitede atıyor  |
        
      Aksesuar (146)
      Aydınlatma (364)
      Bahçe (325)
      Beyaz Eşya (198)
      Bizden Haberler (37)
      Cephe (130)
      Çevre Düzenleme (424)
      Dekorasyon (764)
      Duyuru (2245)
      Elektronik (478)
      Faydalı Bilgi (184)
      Fuar Seminer (695)
      Güvenlik Sistemleri (58)
      Havuz (45)
      ihaleler (5270)
      inşaat (2585)
      izolasyon Yalıtım (138)
      Kampanyalar (53)
      Kapı Otomatik Kapı (90)
      Konut (1160)
      Mekan (281)
      Mimari (528)
      Mobilya (466)
      Mutfak (197)
      Önemli Bilgiler (241)
      Perde (100)
      Plastik Alüminyum (67)
      Tekstil (163)
      Vitrifiye (387)
      Yapı Malzemeleri (269)
      Zemin (191)
      Züccaciye (264)
Haber Ara
 
İnşaat Dergisi
inşaat malzemeleri
inşaat malzemeleri


Granit
Granit


İnşaat Haberleri
İnşaat Haberleri


inşaat ihaleleri
inşaat ihaleleri


İnşaat Sektörünün Kalbi
İnşaat Sektörünün Kalbi

Bu Alana Reklam
Verin!

 


web tracker

sitemap-1
sitemap-2
sitemap-3
sitemap-4



Add to Google
 Duyuru > 07-02-2008 Beyoğlu'nun Boyu Uzuyor!
yazıyı 12 punto yap yazıyı 14 punto yap yazıyı 16 punto yap yazıyı 18 punto yap
    
İstanbul'un gözde ilçesi Beyoğlu'nun göbeğinde aylardır herkesin gözü önünde kaçak ve ruhsata aykırı katlar yapıldığı ortaya çıktı. Riva isimli bir otel, kaçak olarak üç kat çıktı. İki yeni otel inşaatında da ruhsatın dışında katlar yapıldı. Bölgedeki bu kaçak katlara, bitirildiği takdirde milyonlarca dolar değer biçiliyor.

Sokakları trafiğe kapatılarak turizm için cazibe merkezine dönüştürülen ve çok sayıda otele evsahipliği yapan Taksim Talimhane bölgesindeki kaçak yapılaşmalar dikkat çekiyor. Talimhane'deki Riva Otel'de yürütülen ilginç inşaat faaliyeti bölgedeki kaçak yapılaşmanın boyutlarını da ortaya koyuyor. Aydede Caddesi'nde hizmet veren 8 katlı otelin çatısına çelik konstrüksiyonla 3 yeni kat daha çıkıldı. Herkesin gözü önünde yükselen katlara 2 ay boyunca müdahale edilmedi.

Otel Sahipleri: Hatalıyız
Bina statiğini de tehlikeye sokacak katların nasıl yükseldiğini sorduğumuz otel yetkilileri, gündüz saatlerinde bile çalışma yapılan inşaatı 2 ay önce belediyeden izinsiz olarak başlattıklarını belirterek, "Hatalıyız" itirafında bulundu. Otelin üstüne kafeterya yapmak için çalışma başlattıklarını belirten yetkili, "Gecekondu gibi yapmaya kalktık burayı. Bizim statiğimiz iyi, binamızın projesi de o şekilde yapıldı. Demirlerle kolay olduğu için hemen başladık inşaata. Kabahat bizim. Şimdi sökmeye başladık. Ne yapalım masrafımız gitti, yıkmaya başladık" dedi.

13 yıl önce inşa edilen iskânlı yapının üzerine çelikten ilave yapılırken inşaatın durdurulduğunu belirten Beyoğlu Belediyesi yetkilileri de yasal işlemlerin yapıldığını, mal sahiplerinin de ilaveleri söktüğünü belirtti.

Yıkıp, büyüttüler
Bu otele komşu olan Lamartin Caddesi'ndeki 16 ve 22 numaralı binalarda da ruhsatta belirtilen kat sınırına uyulmadığı tespit edildi. Caddede yıkılan 4-5 katlı yapıların yerinde yükselen ve 10'lu katlara ulaşan inşaatların yüksekliği bölgedeki kat yüksekliği sınırını da aştı. Belediye yetkilileri, Beyoğlu bölgesinin kentsel sit alanı olması nedeniyle kat yüksekliklerini Anıtlar Kurulu'nun belirlediğini, her iki inşaatta da ruhsata aykırı yerlerle ilgili tespitler yapıldığını ve işlemlerin devam ettiğini bildirdi.

Çatı onarımı diye başlamış
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da, sıfırdan yapılan binaların ruhsatlı olduğunu belirterek, "Yapılan inşaatların birçoğu Anıtlar Kurulu'ndan müsaadeli. Ama eğer bir usulsüzlüğü varsa, ölçümle iskâna geldiğinde zaten meydana çıkıyor" dedi.

Riva Otel'deki kat artırımının da kaçak olduğunu anlatan Demircan, "Çatısını onaracaktı güya. Ama üzerinde durduk, söküyor şu an. Riva'yı biliyorum ve takip ediyorum. Diğerlerine de bakarım, yasal olmayan bir şey varsa cezasını çeker" diye konuştu.



 Milliyet Gazetesi
Gürkan Akgüneş
 
Haberin Okunma Sayısı : 78
Bu Haberi; Kaydet   Yazdır   Yolla  
 Rastgele 10 Haber
  • Elektronik Sayaç Uzaktan Okunma Sistemi Temini İşi
  • Tarihe saygılı belediyelere ödül
  • Gaziosmanpaşa İlçesi Bolluca Türk Tekstil Vakfı İlköğretim Okulu Büyük Onarım İşi ihalesi
  • ECA Neoklasik Banyo Armatürleri
  • Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Satış ve Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliği
  • Hayalim, Tabela Bakanlığı Kurmak
  • Yangın Yalıtımı Can ve Mal Güvenliğini Korur
  • Kempinski Residences Astoria.
  • En güzel mutfakların küçük sırrı
  • Restorasyona Emlak Vergisi Dopingi
  • Sitemizde kayıtlı 18544 adet haber, 2249 adet kategori bulunmaktadır.
    Başa Dön Başa Dön

    | Beyaz Eşya | Tekstil | Güvenlik Sistemleri | Havuz | Faydalı Bilgi | Yapı Malzemeleri | Kapı Otomatik Kapı |
    | Duyuru | Plastik Alüminyum | ihaleler | Kampanyalar | Mekan | Vitrifiye | Fuar Seminer |
    | Mutfak | Cephe | izolasyon Yalıtım | Konut | Bizden Haberler | Önemli Bilgiler | Bahçe |
    | Elektronik | Mimari | Zemin | Züccaciye | inşaat | Çevre Düzenleme | Perde |
    | Mobilya | Aksesuar | Aydınlatma | Dekorasyon |


     Google