Üye Girişi
Kullanıcı Adı 
Parola
Üye Ol Şifremi Unuttum
| inşaat sektörü inşaat ihaleleri inşaat malzemeleri inşaat haberleri Dekorasyon fuar seminer tüm hepsi inşaat dergisinde  | Sizde İnşaat Dergisine Reklam vererek firmanızı tüm Dünyaya tanıtabilir, Ürünlerinizi satabilirsiniz.İnşaat Sektörünün kalbi bu sitede atıyor  |
        
      Aksesuar (146)
      Aydınlatma (364)
      Bahçe (325)
      Beyaz Eşya (198)
      Bizden Haberler (37)
      Cephe (130)
      Çevre Düzenleme (424)
      Dekorasyon (764)
      Duyuru (2245)
      Elektronik (478)
      Faydalı Bilgi (184)
      Fuar Seminer (695)
      Güvenlik Sistemleri (58)
      Havuz (45)
      ihaleler (5270)
      inşaat (2585)
      izolasyon Yalıtım (138)
      Kampanyalar (53)
      Kapı Otomatik Kapı (90)
      Konut (1160)
      Mekan (281)
      Mimari (528)
      Mobilya (466)
      Mutfak (197)
      Önemli Bilgiler (241)
      Perde (100)
      Plastik Alüminyum (67)
      Tekstil (163)
      Vitrifiye (387)
      Yapı Malzemeleri (269)
      Zemin (191)
      Züccaciye (264)
Haber Ara
 
İnşaat Dergisi
inşaat malzemeleri
inşaat malzemeleri


Granit
Granit


İnşaat Haberleri
İnşaat Haberleri


inşaat ihaleleri
inşaat ihaleleri


İnşaat Sektörünün Kalbi
İnşaat Sektörünün Kalbi

Bu Alana Reklam
Verin!

 


web tracker

sitemap-1
sitemap-2
sitemap-3
sitemap-4



Add to Google
 Duyuru > 26-12-2007 Bilbao Tepebaşı'na Taşınıyor
yazıyı 12 punto yap yazıyı 14 punto yap yazıyı 16 punto yap yazıyı 18 punto yap
    
Suna ve İnan Kıraç Vakfı'nın Tepebaşı'ndaki TRT binasının ve kat otoparkın yerine İstanbul'a yakışacak bir kültür kompleksi yaptırmak istediği epeydir biliniyor. Bilinmeyen, Başbakan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de olumlu baktığı söylenen bu projenin neden bu kadar sürüncemede bırakıldığı. Öyle ki bürokrasiden gerekli 'olur'u aldığını düşündüğümüz Kıraçlar kültür kompleksinin mimari projesini İspanya Bilbao'daki Guggenheim Müzesi'yle efsaneleşen Amerikalı ünlü mimar Frank Gehry'e hazırlatalı iki yılı geçiyor. Hazırlatmışlar ama bürokrasi cephesinde somut bir gelişme olmadığı için Kıraçlar bu projeyi ellerine alıp televizyon televizyon, gazete gazete dolaşmıyor, sadece dostlarına gösteriyorlar.

Ama sonunda Gehry'nin Suna Kıraç Kültür Merkezi projesinin görüntüleri İtalya'da yayımlanan Abirate dergisinde ortaya çıktı. Abirate dergisi İstanbul'a ayırdığı Mayıs 2007 sayısında Gehry'nin merakla beklenen projesine de yer verdi. Görüntüler daha sonra çeşitli internet sitelerinde dolaşmaya başladı.

Gehry'nin projesi elbette ilk görünüşte Bilbao Guggenheim'ı çağrıştırıyor. Ama burada şaşırılacak bir durum yok, zira onun tasarımları, geometrisiyle olsun, titanyum kaplı dış cephesiyle olsun hep birbirine benziyor. Şimdi merak edilense Gehry'nin projesinin Türkiye'de mimarlık dünyasında nasıl karşılanacağı. Çok tartışılacağı muhakkak, ama bu Gehry projeleri için alışıldık bir durum, başka türlü yıldız mimar olmak kolay mı?

İnan Kıraç'ın Hürriyet'ten Gila Benmayor'a anlattıklarına bakılırsa bu kültür kompleksi İstanbul'a fazladan 500 bin turist getirmezse Gehry, Kıraçlardan para almayacakmış. Proje 160 milyon dalara mal olacakmış. Ama para problem değil. Bilindiği gibi Kıraçlar neredeyse bütün birikimlerini Suna-İnan Kıraç Vakfı'na vakfediyor. Yine Tepebaşı Meşrutiyet Caddesi üzerinde önce Pera Müzesi'ni ardından İstanbul Araştırmaları Enstitüsü'nü kamunun hizmetine sunan Kıraçlar, Suna İnan Kıraç Vakfı'na beş yıl içinde 500 milyon dolar kaynak aktaracaklarını söylemişti.

Suna Kıraç Kültür Merkezi projesinin İstanbul Belediyesi ile TRT arasındaki bazı bürokratik nedenlerden dolayı geciktiği söyleniyor. Çünkü TRT binasının bir kısmı belediyenin, bir kısmı da TRT'nin mülkiyetinde. Binayı önce belediyenin TRT'den satın alması sonra Kıraç Vakfı'na satması gerekiyor. TRT'ye genel müdür bir türlü atanamadığından bu işlemin geciktiği söyleniyordu. Ama Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra böyle bir problem mazeret değil!
 


Radikal Gazetesi
Erkan AKTUĞ
 
Haberin Okunma Sayısı : 91
Bu Haberi; Kaydet   Yazdır   Yolla  
 Rastgele 10 Haber
  • Özel olmak isteyenlere...
  • Antalya Kumluca Baysi Deresi Sanat Yapıları İnşaatı
  • Köprüde Çile Sona Erdi
  • Ümraniye'de 100 adet 'Rüya' daire
  • Duvar kağıdında lider marka
  • Tarihi Gümüşler Konağı Restore Edildi
  • LG plazmada kontrast rekor kırdı
  • Tarihin taşlara yansıttığı güzellik
  • Samsun Terme Töngellibel Eroğlu İlköğretim Okulu İnşaatı ihalesi
  • Sarev'den "SEVGİ"ye özel
  • Sitemizde kayıtlı 18544 adet haber, 2249 adet kategori bulunmaktadır.
    Başa Dön Başa Dön

    | Beyaz Eşya | Tekstil | Güvenlik Sistemleri | Havuz | Faydalı Bilgi | Yapı Malzemeleri | Kapı Otomatik Kapı |
    | Duyuru | Plastik Alüminyum | ihaleler | Kampanyalar | Mekan | Vitrifiye | Fuar Seminer |
    | Mutfak | Cephe | izolasyon Yalıtım | Konut | Bizden Haberler | Önemli Bilgiler | Bahçe |
    | Elektronik | Mimari | Zemin | Züccaciye | inşaat | Çevre Düzenleme | Perde |
    | Mobilya | Aksesuar | Aydınlatma | Dekorasyon |


     Google