Üye Girişi
Kullanıcı Adı 
Parola
Üye Ol Şifremi Unuttum
| inşaat sektörü inşaat ihaleleri inşaat malzemeleri inşaat haberleri Dekorasyon fuar seminer tüm hepsi inşaat dergisinde  | Sizde İnşaat Dergisine Reklam vererek firmanızı tüm Dünyaya tanıtabilir, Ürünlerinizi satabilirsiniz.İnşaat Sektörünün kalbi bu sitede atıyor  |
        
      Aksesuar (146)
      Aydınlatma (364)
      Bahçe (325)
      Beyaz Eşya (198)
      Bizden Haberler (37)
      Cephe (130)
      Çevre Düzenleme (424)
      Dekorasyon (764)
      Duyuru (2245)
      Elektronik (478)
      Faydalı Bilgi (184)
      Fuar Seminer (695)
      Güvenlik Sistemleri (58)
      Havuz (45)
      ihaleler (5270)
      inşaat (2585)
      izolasyon Yalıtım (138)
      Kampanyalar (53)
      Kapı Otomatik Kapı (90)
      Konut (1160)
      Mekan (281)
      Mimari (528)
      Mobilya (466)
      Mutfak (197)
      Önemli Bilgiler (241)
      Perde (100)
      Plastik Alüminyum (67)
      Tekstil (163)
      Vitrifiye (387)
      Yapı Malzemeleri (269)
      Zemin (191)
      Züccaciye (264)
Haber Ara
 
İnşaat Dergisi
inşaat malzemeleri
inşaat malzemeleri


Granit
Granit


İnşaat Haberleri
İnşaat Haberleri


inşaat ihaleleri
inşaat ihaleleri


İnşaat Sektörünün Kalbi
İnşaat Sektörünün Kalbi

Bu Alana Reklam
Verin!

 


web tracker

sitemap-1
sitemap-2
sitemap-3
sitemap-4



Add to Google
 Duyuru > 20-05-2008 Etiyopyalı İşadamları ile 20 Milyon Dolarlık İş Anlaşması İmzalandı
yazıyı 12 punto yap yazıyı 14 punto yap yazıyı 16 punto yap yazıyı 18 punto yap
    
Aktif Sivaslı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASSİAD)'nin misafiri olarak Sivas'a gelen Etiyopya heyeti, Sivaslı işadamlarıyla 20 milyon dolarlık iş anlaşması imzaladı.

Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu (TUSKON)'nun davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Etiyopya Bayındırlık Bakanı Mekiya Mamiyo Sıkıssa ve beraberindeki işadamı grubu, Sivaslı işadamlarıyla iş görüşmesi yaptı. 2 gün süren temaslar meyvesini verdi. Sivas Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren fabrikaları da gezerek fikir sahibi olan Etiyopya grubu ile Türk işadamları, ASSİAD hizmet binasında bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Görüşmeler sonunda, ortak yatırım alanları araştırmak, birlikte iş yapmak ve orada yerleşik olacak Türk şirketlerine destek olunması konularında mutabakata varıldı. Bu çerçevede, Etiyopyalı grup ile ASSİAD üyesi işadamları arasında 20 milyon dolarlık iş projelerini kapsayan bir iyi niyet anlaşması imzalandı.

Anlaşma gereği Etiyopya hükümeti, orada ticaret yapacak işadamlarına her türlü konuda destek olacak ve yatırımlar için uygun ortam hazırlayacak. Ayrıca, ASSİAD üyesi işadamlarına da öncelik tanıyacak. ASSİAD ise Etiyopya'ya yatırım yapılması konusunda kendisine üye işadamlarını yönlendirecek ve her türlü bilgi paylaşımını sağlayacak.

Türk işadamları için Etiyopya'nın yatırım cenneti olduğunu ifade eden Etiyopya Bayındırlık Bakanı Mekiya Mamiyo Sıkıssa, Sivas'a 20 milyon dolarlık iş projesiyle geldiklerini söyledi. Özellikle altyapı, inşaat, gıda ve tekstil alanlarında ciddi yatırım ihtiyaçlarının bulunduğunu vurgulayan Sıkıssa, imzalanan iyi niyet anlaşması çerçevesinde Türk işadamlarına öncelik vereceklerini ifade etti.

Sıkıssa, "Ortak tarihi ve kültürü bulunan bu iki kardeş milletin daha iyi yarınlara ulaşmasında karşılıklı iyi niyet anlayışı içerisinde hareket edilecektir" dedi.

TUSKON sayesinde Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyanın değişik ülkeleriyle iş görüşmeleri yapma fırsatı bulduklarını vurgulayan ASSİAD Başkanı Hakkı Nazlım da, yabancı ülkelerle Türkiye arasındaki ekonomik gelişmelerin her geçen gün arttığını söyledi. Nazlım, "İmzalamış olduğumuz iyi niyet anlaşmasının hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, Etiyopya Bayındırlık Bakanı Sıkıssa ve ASSİAD Başkanı Nazlım, Türk ve Etiyopyalı işadamlarının önünde iyi niyet anlaşmasını imzaladılar. Daha sonra, Etiyopya grubuna, üzerine Sivasspor armasının bulunduğu maket halı hediye edildi.


(Cihan Haber Ajansı)
 
Haberin Okunma Sayısı : 74
Bu Haberi; Kaydet   Yazdır   Yolla  
 Rastgele 10 Haber
  • SOM’dan AB Standartlarında Toplam Kalite Yönetimi
  • Venini, devleri aydınlatıyor
  • Günığığı ile aydınlatma...
  • Ankara İl Özel İdaresi İÖO İNŞAATI YAPTIRILACAKTIR
  • 40 BİN YENİ KONUTU GÖRDÜ, 7.5 MİLYON DOLARA ASM ATAŞEHİR'İ AÇTI
  • Rize Pazar Gaba Lisesi İnşaatı ile Adaiçi Altyapı, Genel Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşleri
  • Güvenli ve estetik bir çözüm
  • Kore'den Bir İlk Klozet Ev
  • ABD Anayasası Patara'da Doğdu
  • Hayalet Barajlar!
  • Sitemizde kayıtlı 18544 adet haber, 2249 adet kategori bulunmaktadır.
    Başa Dön Başa Dön

    | Beyaz Eşya | Tekstil | Güvenlik Sistemleri | Havuz | Faydalı Bilgi | Yapı Malzemeleri | Kapı Otomatik Kapı |
    | Duyuru | Plastik Alüminyum | ihaleler | Kampanyalar | Mekan | Vitrifiye | Fuar Seminer |
    | Mutfak | Cephe | izolasyon Yalıtım | Konut | Bizden Haberler | Önemli Bilgiler | Bahçe |
    | Elektronik | Mimari | Zemin | Züccaciye | inşaat | Çevre Düzenleme | Perde |
    | Mobilya | Aksesuar | Aydınlatma | Dekorasyon |


     Google