Üye Girişi
Kullanıcı Adı 
Parola
Üye Ol Şifremi Unuttum
| inşaat sektörü inşaat ihaleleri inşaat malzemeleri inşaat haberleri Dekorasyon fuar seminer tüm hepsi inşaat dergisinde  | Sizde İnşaat Dergisine Reklam vererek firmanızı tüm Dünyaya tanıtabilir, Ürünlerinizi satabilirsiniz.İnşaat Sektörünün kalbi bu sitede atıyor  |
        
      Aksesuar (144)
      Aydınlatma (363)
      Bahçe (325)
      Beyaz Eşya (196)
      Bizden Haberler (37)
      Cephe (130)
      Çevre Düzenleme (421)
      Dekorasyon (758)
      Duyuru (2224)
      Elektronik (477)
      Faydalı Bilgi (184)
      Fuar Seminer (688)
      Güvenlik Sistemleri (58)
      Havuz (45)
      ihaleler (5250)
      inşaat (2506)
      izolasyon Yalıtım (134)
      Kampanyalar (47)
      Kapı Otomatik Kapı (90)
      Konut (1127)
      Mekan (276)
      Mimari (526)
      Mobilya (463)
      Mutfak (196)
      Önemli Bilgiler (241)
      Perde (100)
      Plastik Alüminyum (66)
      Tekstil (163)
      Vitrifiye (386)
      Yapı Malzemeleri (268)
      Zemin (183)
      Züccaciye (263)
Haber Ara
 
İnşaat Dergisi
inşaat malzemeleri
inşaat malzemeleri


Granit
Granit


İnşaat Haberleri
İnşaat Haberleri


inşaat ihaleleri
inşaat ihaleleri


İnşaat Sektörünün Kalbi
İnşaat Sektörünün Kalbi

Bu Alana Reklam
Verin!

 


web tracker

sitemap-1
sitemap-2
sitemap-3
sitemap-4
sitemap-5



Add to Google

 Konut > 14-11-2006 İlk Kez Deprem Olmadan Konut Yaptırılacak
yazıyı 12 punto yap yazıyı 14 punto yap yazıyı 16 punto yap yazıyı 18 punto yap
    
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Türkiye'de ilk kez deprem olmadan deprem konutu inşasına başlayacak. Bakanlık projeyi, 2007 yılında, 3 köyde uygulamaya geçirmeyi planlıyor.

Projeyle deprem meydana geldikten sonra yapılan ''deprem konutları'', olası depremden önceden inşa edilecek. Bu sayede, öncelikle can kaybı ve yaralanmaların önüne geçilmiş olacak. Ayrıca arama-kurtarma, geçici barınma, yiyecek, sağlık giderleri, kira yardımı gibi maliyetler ile dolaylı maliyetler de önlenecek.

Yüksek risk altındaki bölgelerde yerleşim alanı, kamu arazileri başta olmak üzere afete uygun bir bölgeye taşınacak. Mühendislik hizmetlerinden yeterince faydalanılmamış, düşük standarttaki köy evleri yerine, uygun zemin üzerine sağlıklı yapılar inşa edilecek.

Vatandaşlar, konutların bedelini 2 yıl ödemesiz, 18 yıl vadeyle ödeyecek.

Projenin, bütçe imkanları çerçevesinde yaygınlaştırılması planlanıyor.

"Sıfır Maliyet"

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sadık Yamaç, konuya ilişkin A.A muhabirine yaptığı açıklamada, yıllarca, depremlerde insanlar ölüp, evler yıkıldıktan sonra ''yara nasıl sarılır'' mantığıyla hareket edildiğini, bu projeyle kafa yapısını değiştirmek istediklerini söyledi.

Yamaç, ''Amacımız devletin, deprem açısından baktığımızda, yara sarma değil, yara almama politikasını gütmesidir'' dedi.

Proje maliyetine ilişkin soru üzerine Yamaç, depremin ardından arama-kurtarma, enkaz kaldırma, geçici barınma, gıda gibi çeşitli alanlarda harcamalar yapıldığını ve ardından konut inşa edildiğini kaydederek, proje sayesinde bu 2 basamaklı maliyet yapısının ilkinin ortadan kaldırılacağını söyledi. Yamaç, bu açıdan bakıldığında, projenin neredeyse ''sıfır maliyete'' denk geleceğini kaydetti.

Ayrıca eğitim ve kamu hizmetlerindeki aksamalar ile ekonomik ve sosyal hayata dolaylı etkilerin de önüne geçileceğine dikkati çeken Yamaç, ''Örnek konut yapılmasına katkı sağlanacak. Sosyal standart artırılacak, köyden kente göç olgusuna faydası olacak. Yerleşim yeri seçilirken yalnız depreme değil, sel, heyecan, çığ gibi her türlü afete karşı korunma esas alınacak'' dedi.

Sadık Yamaç, fay durumu, yapı stoku, altyapısı nedeniyle yüksek risk altında bulunan köylerden 3'ünün seçileceğini ifade ederek, konut sayısı ortaya çıktıktan sonra maliyetin netleşeceğini belirtti.

2007'de Başlatılıyor

Yamaç, projeyi, bakanlığın 2007 programına almayı planladıklarını belirtirken, hazırlıkların devam ettiğini söyledi.

Köylülerin ''taşınmaya'' karşı çıkması halinde ne olacağının sorulması üzerine Yamaç, afet kanununda, bugüne kadar pek uygulanmamış olsa da ''muhtemel afet'' kavramının bulunduğuna ve yasanın öngördüğü yetkilere dikkati çekti.
 

Zaman Gazetesi
 
Haberin Okunma Sayısı : 98
Bu Haberi; Kaydet   Yazdır   Yolla  
 Rastgele 10 Haber
  • AKTUR VİLLALARI İCRA ŞOKU YAŞIYOR
  • AKM 1.5 Yıl Kapalı Kalacak
  • Çanakkale Seramik & Kalebodur’dan Amares
  • Marshall Fashion, duvarların modası
  • Muğla Milas Meteoroloji İstasyon Hizmet Binası İkmal İnşaatı ihalesi
  • Eskişehir Gar Geçişi Altyapı İnşaat İşleri ihalesi
  • Tüm evlere Koçtaş...
  • AVM'ler Sonunda Hastane veya Okul Olacak
  • Avusturya’ya Boru Hattı Gündemde
  • Şirketimize Bağlı Göksu, Besni, Derme Ve Pınarbaşı Hidroelektrik Santralın Hizmet Alımı Yoluyla İşlettirilmesi İşi ihalesi
  • Sitemizde kayıtlı 18336 adet haber, 2249 adet kategori bulunmaktadır.
    Başa Dön Başa Dön

    | Beyaz Eşya | Tekstil | Güvenlik Sistemleri | Havuz | Faydalı Bilgi | Yapı Malzemeleri | Kapı Otomatik Kapı |
    | Duyuru | Plastik Alüminyum | ihaleler | Kampanyalar | Mekan | Vitrifiye | Fuar Seminer |
    | Mutfak | Cephe | izolasyon Yalıtım | Konut | Bizden Haberler | Önemli Bilgiler | Bahçe |
    | Elektronik | Mimari | Zemin | Züccaciye | inşaat | Çevre Düzenleme | Perde |
    | Mobilya | Aksesuar | Aydınlatma | Dekorasyon |


     Google