Üye Girişi
Kullanıcı Adı 
Parola
Üye Ol Şifremi Unuttum
| inşaat sektörü inşaat ihaleleri inşaat malzemeleri inşaat haberleri Dekorasyon fuar seminer tüm hepsi inşaat dergisinde  | Sizde İnşaat Dergisine Reklam vererek firmanızı tüm Dünyaya tanıtabilir, Ürünlerinizi satabilirsiniz.İnşaat Sektörünün kalbi bu sitede atıyor  |
        
      Aksesuar (144)
      Aydınlatma (363)
      Bahçe (325)
      Beyaz Eşya (196)
      Bizden Haberler (37)
      Cephe (130)
      Çevre Düzenleme (421)
      Dekorasyon (758)
      Duyuru (2224)
      Elektronik (477)
      Faydalı Bilgi (184)
      Fuar Seminer (688)
      Güvenlik Sistemleri (58)
      Havuz (45)
      ihaleler (5250)
      inşaat (2506)
      izolasyon Yalıtım (134)
      Kampanyalar (47)
      Kapı Otomatik Kapı (90)
      Konut (1127)
      Mekan (276)
      Mimari (526)
      Mobilya (463)
      Mutfak (196)
      Önemli Bilgiler (241)
      Perde (100)
      Plastik Alüminyum (66)
      Tekstil (163)
      Vitrifiye (386)
      Yapı Malzemeleri (268)
      Zemin (183)
      Züccaciye (263)
Haber Ara
 
İnşaat Dergisi
inşaat malzemeleri
inşaat malzemeleri


Granit
Granit


İnşaat Haberleri
İnşaat Haberleri


inşaat ihaleleri
inşaat ihaleleri


İnşaat Sektörünün Kalbi
İnşaat Sektörünün Kalbi

Bu Alana Reklam
Verin!

 


web tracker

sitemap-1
sitemap-2
sitemap-3
sitemap-4
sitemap-5



Add to Google

 Duyuru > 13-05-2008 İmo Ankara Şube "İnşaat Sektörü Alarm Veriyor"
yazıyı 12 punto yap yazıyı 14 punto yap yazıyı 16 punto yap yazıyı 18 punto yap
    
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Ankara Şubesi Başkanı Nevzat Ersan, inşaat sektörünün alarm verdiğini söyledi.
İMO Ankara Şubesi Başkanı Ersan, yaptığı yazılı açıklamada, kalkınmanın en önemli sektörlerinden biri olan inşaat sektörünün gayrisafi milli hasıladaki payı yüzde 33 seviyesinde olduğunu hatırlattı. Ersan, sektörde yer alan müteahhit ve mühendisleri iki kategoride değerlendirmek gerektiğini ifade etti. Ersan, kamuya iş yapan müteahhitlerin, kamu yatırımlarının yok denecek kadar az olması ve yaşanan gizli kriz nedeniyle iş yapamadığını, eskiden iş almış müteahhitlerin ise ödeneğinin bulunmaması nedeniyle iş yapma şanslarının ortadan kalktığını ifade etti.

Konut üretimi yapan müteahhitlerin ise aşırı derecede artan malzeme fiyatları ve alım gücünün azalması nedeniyle ürettikleri konutları pazarlayamadığını bildiren Ersan, "2008 yılının başından bugüne kadar Demir Çelik ürünlerine yapılan zam oranı yüzde 87'dir. Bu artış ciddi bir artıştır. Diğer malzemelerdeki artış oranları da yıllık enflasyonun çok üzerindedir. Bu fahiş artışı fırsat bilen bazı haddehane sahiplerinin hurdadan imal ettikleri demirleri piyasaya biraz daha ucuz fiyattan sunduklarını görmekteyiz. Müteahhitlerimizin ve meslektaşlarımızın bu tür kalitesiz ve vasıfsız demirleri kullanmamaları gerektiğini, bu tür demirlerde mutlak surette çekme deneyi yapmaları gerektiğini ısrarla hatırlatıyor, halkımızı ve meslektaşlarımızı uyarıyoruz" dedi.


-"TOKİ, MÜTEAHHİDİN İŞ YAPMA ŞANSINI YOK EDİYOR"-


İMO Ankara Şube Başkanı Nevzat Ersan, konut üretimi yapan müteahhitlerin bir diğer sorunun da konut üretiminde "müteahhit gibi çalışan" TOKİ olduğunu belirtti. Ersan, şunları kaydetti:

"TOKİ hükümet politikası olarak sıfır maliyetli arsa üzerine konut yaparak satmaktadır. Hükümet müteahhidiyle serbest ticaret anlayışıyla rekabet yapmaktadır. Müteahhidine bir katkı sunmadığı gibi müteahhidinin iş yapma şansını da ortadan kaldırmak için TOKİ'yi devreye sokmaktadır. Bu tür bir hükümet politikasını anlamak gerçekten zordur. Bunun nasıl oya dönüştürüldüğünü görmemek mümkün değildir. TOKİ'ye ve kamuya iş yapan müteahhitlerimiz Demir Çelik ürünlerindeki bu fahiş artıştan ileri derecede etkilenmektedir. Bu durum ihale yasamızdaki bir eksiklikten kaynaklanmaktadır. Bu artışlarda müteahhitlerimizin hiçbir kusuru bulunmadığı için zararlarının mutlak surette giderilmesi gerekmektedir."

Ersan, inşaat sektörünün müteahhit ve mühendislerden ibaret olmadığını belirterek, "Bütün halkımızı dolaylı da olsa bir şekilde ilgilendiren bir sektördür. Lütfen bu sektöre sahip çıkalım. Bu sektörün çökmesi ülke ekonomisinin çökmesi demektir. Yarın geri dönülmesi güç noktalara gelebiliriz. Acilen önlem alınmalı ve hayata geçirmekte geç kalınmamalıdır" dedi.



(Ankara Haber Ajansı)
 
Haberin Okunma Sayısı : 41
Bu Haberi; Kaydet   Yazdır   Yolla  
 Rastgele 10 Haber
  • Lidya Oteli, İcra Yoluyla Satışa Çıkarıldı
  • Aydın Koruma Bölge Kurulu'ndan Pamukkale'deki Kepçeli Kazı İçin Suç Duyurusu
  • Tarlabaşı'nda 'Temizlik' Var!
  • Saydam Cad. Prefabrik Kilitli Beton Parke Taş İleyol Ve Kaldırım İşi
  • Yan Yollardaki Çile, Metrobüsler Devreye Girinceye Kadar Sürecek
  • Karadeniz'de Çevre Felaketi
  • Paşabahçe tasarımlarında varoluşun simgesi
  • Yabancıya Mülk Satışı 'Daralarak' Meclis'ten Geçti
  • Nervurlü İnşaat Demiri
  • İngilizlerden 180 Milyon Dolarlık Yatırım
  • Sitemizde kayıtlı 18336 adet haber, 2249 adet kategori bulunmaktadır.
    Başa Dön Başa Dön

    | Beyaz Eşya | Tekstil | Güvenlik Sistemleri | Havuz | Faydalı Bilgi | Yapı Malzemeleri | Kapı Otomatik Kapı |
    | Duyuru | Plastik Alüminyum | ihaleler | Kampanyalar | Mekan | Vitrifiye | Fuar Seminer |
    | Mutfak | Cephe | izolasyon Yalıtım | Konut | Bizden Haberler | Önemli Bilgiler | Bahçe |
    | Elektronik | Mimari | Zemin | Züccaciye | inşaat | Çevre Düzenleme | Perde |
    | Mobilya | Aksesuar | Aydınlatma | Dekorasyon |


     Google