Üye Girişi
Kullanıcı Adı 
Parola
Üye Ol Şifremi Unuttum
| inşaat sektörü inşaat ihaleleri inşaat malzemeleri inşaat haberleri Dekorasyon fuar seminer tüm hepsi inşaat dergisinde  | Sizde İnşaat Dergisine Reklam vererek firmanızı tüm Dünyaya tanıtabilir, Ürünlerinizi satabilirsiniz.İnşaat Sektörünün kalbi bu sitede atıyor  |
        
      Aksesuar (146)
      Aydınlatma (364)
      Bahçe (325)
      Beyaz Eşya (198)
      Bizden Haberler (37)
      Cephe (130)
      Çevre Düzenleme (422)
      Dekorasyon (764)
      Duyuru (2245)
      Elektronik (478)
      Faydalı Bilgi (184)
      Fuar Seminer (695)
      Güvenlik Sistemleri (58)
      Havuz (45)
      ihaleler (5270)
      inşaat (2536)
      izolasyon Yalıtım (138)
      Kampanyalar (53)
      Kapı Otomatik Kapı (90)
      Konut (1134)
      Mekan (281)
      Mimari (528)
      Mobilya (466)
      Mutfak (197)
      Önemli Bilgiler (241)
      Perde (100)
      Plastik Alüminyum (67)
      Tekstil (163)
      Vitrifiye (387)
      Yapı Malzemeleri (269)
      Zemin (191)
      Züccaciye (264)
Haber Ara
 
İnşaat Dergisi
inşaat malzemeleri
inşaat malzemeleri


Granit
Granit


İnşaat Haberleri
İnşaat Haberleri


inşaat ihaleleri
inşaat ihaleleri


İnşaat Sektörünün Kalbi
İnşaat Sektörünün Kalbi

Bu Alana Reklam
Verin!

 


web tracker

sitemap-1
sitemap-2
sitemap-3
sitemap-4



Add to Google

 Mobilya > 25-11-2007 İş yerinde ergonomi tavsiyeleri
yazıyı 12 punto yap yazıyı 14 punto yap yazıyı 16 punto yap yazıyı 18 punto yap
    
  21. yüzyıl hastalıklarından kabul edilen bel ve boyun fıtığı, özellikle bilgisayar başında çok oturan insanların başına geliyor. MobilyaDekorasyon üyesi Odak Ev ve Ofis Mobilya’nın sahibi Engin Küçük, fizyonomik yapıya uygun seçilen ofis oturma sistemlerinde, vücut hareketlerine uyumlu, kalça, diz ve ayak bileği ekseniyle birlikte hareket eden, ayarlanabilir bel destekli modelleri öneriyor.
     
     Günümüzde çalışanlar zamanlarının yüzde 70’ini ofislerinde oturarak geçiriyorlar ve genellikle aralıksız 45 dakika oturuyorlar. Hatta bazı meslek grupları çalışma zamanlarının yüzde 100’ünü oturarak geçiriyorlar. Sonuç olarak ofis ortamı çalışanlar üzerinde önemli rol oynuyor. Oturarak çalışma sırt ağrılarını da beraberinde getiriyor. Bu ağrıların önüne geçilmesinde çalışanların oturma biçimleri kadar kullandıkları ofis koltukları da büyük önem taşıyor.
     
     Odak Ev ve Ofis Mobilya’nın sahibi Engin Küçük ofis koltuğu yüksekliğinin hava ayarlama manivelasıyla kolayca ayarlanabilmesinin önemi üzerinde dururken, ofis koltuğunun gereğinden fazla yüksek ya da alçak olmaması öneriyor. Ofis koltuğunun genişliğinin ve derinliğinin her bedendeki kullanıcı için uygun olmasının önemi üzerinde duran Küçük, “Genişlik genellikle 43-50 cm., derinlik ise arkaya yaslandığında dizler ile oturma yeri arasında 5-10 cm. fark olacak şekilde tasarlanmalıdır” diyor.
     
     Engin Küçük bunlara ek olarak ideal bir ofis koltuğunun kolçaklarının; kullanıcının dirsek, omuz ve kollarını rahatça dinlendirebilmesine olanak tanıması ve ofis koltuğunun sırt kısmının 30-48 cm. arasında olması gerektiğini vurguluyor. Yine koltuğun tüm kısımlarında olduğu gibi sırtınızı dayadığınız yerin de ayarlanabilir olmasının büyük önem arz ettiğini kaydediyor.
     
Sağlıklı duruş ve sırt ağrıları
  Uzun süreli aynı pozisyondaki duruşlar, kan akışını yavaşlatıyor ve besini tüketiyor. Sırtın alt bölümünü döndürmek, eğilmek ve yassılaştırmak kasların fazla çalışmasına sebep oluyor ve sonucunda sırt ağrıları ortaya çıkıyor. Sırt ve alt bacak üzerindeki baskı bacak ve ayaklardaki kan dolaşımını etkiliyor.
     
     Ofiste ara sıra molalar vermek ve duruş değişiklikleri yapmak gerekiyor. Tasarımı iyi olan bir çalışma koltuğu anatomik perfonmansı arttırarak vücuttaki ergonomik gerilimi azaltır. Bu gerilimlerin çoğu oturma alışkanlıklarının değiştirilmesine ilişkin olarak azaltılabilmesine rağmen, tasarımcılar çalışma koltuk tasarımı üzerinde durarak bu gerilimleri azaltma girişimde bulunuyorlar.
     
İşte ergonomik çalışma koltuğunun özellikleri
  Oturma yükseklik ayarı: Çalışana ayakları zeminden ayrılmadan çalışma yüzeyine ya da klavyeye uygun yükseklik ayarlanmasında yardımcı olur. Pnömatik ayar mekanizması kullanımı açısından daha kolaydır. Oturma derinliği ayarı: Bu ayar, kayabilen oturma yüzeyiyle ya da oturmanın içe dışa doğru hareketiyle sağlanır.
     
     Kısa oturma, kısa boylu insanların çalışma koltuğunun sırtına rahatça erişmesine, derin oturma uzun boylu insanların dengeli hissetmelerine yardımcı olur. Sırt açı ayarı; Kişiye, sırtlığın oturmaya olan açısını değişme fırsatını verir. Bu ayar gövdeyle üst baldır arasındaki açıyı arttırır ve sırtın alt bölümündeki iç eğimi düzelterek diskler üzerindeki baskıyı azaltır. Bu ayar mekanizmayla sağlanabileceği gibi sırtlıkta kullanılan malzemenin esnekliğiyle de sağlanabilir. Arka eğim; Arkaya yaslanıldığında tüm koltuğun zemine olan açı değişimini sağlar.
     
Oturma yüzeyi açı ayarı: Oturma açısının ileri ve geri gitme pozisyonunda değişmesini kapsar. Kişiye değişken arkaya yaslanma açısı yerine sabit açı seçme fırsatını sağlar. Sıklıkla bu özellik ileri eğimdir ve üst bacak aşağıya eğimlidir. Bu da gövdeyle arasındaki açıyı açar ve disk baskısını azaltır.

Kolçak: Omuzların ve üst kolun yükünü hafifletir.

Kolçak yükseklik ayarı: Omuz ve dirseğin alt bölümüne ve ön kola binen baskıya engel olur. Her türlü aktivitede rahat hareket edilmesini sağlar.

Kolçak genişlik ayarı: Çalışma koltuğunun kolları arasındaki uzaklığın değiştirilmesine izin verir. Bu mekanizma, oturulduğunda daha yakın pozisyonlara izin verdiği gibi kalçanın oturma bülümünün sınırının içersinde kalmasını sağlar.

Giydirilmiş kolçaklar: Ön kollar ve dirseklerin alt bölümü üzerindeki rahatsız edici baskıyı engeller.

Bel desteği: Özellikle dik oturulduğunda duruş desteklenerek, yükün eşit şekilde dağılmasını sağlar ve sırtın alt bölümünde rahatsızlık oluşmasını engeller. Sırt yükseklik ayarıyla kısa ya da uzun kişilerdeki bel kavisine göre yeri değiştirilerebilir.

Bel derinliği ayarı: Tıpkı bel desteği ayarında olduğu gibi farklı tercihlere ve vücut şekillerine uydurabilir.

Pelvis destekeleyicisi: Omurganın temeli olarak görülen kuyruk sokumu bölümü desteğini arttırarak dik bir duruşa teşvik eder.




Kaynak: mobilyadekorasyon.com
 
Haberin Okunma Sayısı : 177
Bu Haberi; Kaydet   Yazdır   Yolla  
 Rastgele 10 Haber
  • Franke ile evlerde barbekü keyfi
  • Milpark Konutları Satışa Çıkıyor
  • WEC Dünya Emlak Merkezi
  • Sapanca da Elden Gidiyor
  • Akmerkez 25 Milyon Dolara Yenileniyor
  • Işık, Aydınlanma, Elektirik
  • İstanbul Halkalı 5. Bölge 1108 Adet Konut, Adaiçi ve Genel ile Çevre Düzenlemesi İnşaatı
  • Radikal ve sıcak alternatifler
  • Kumdan Masallar İstanbul 2007 Carrefour'da
  • Bina İnşaat Maliyeti Yılda %64.3 Arttı
  • Sitemizde kayıtlı 18467 adet haber, 2249 adet kategori bulunmaktadır.
    Başa Dön Başa Dön

    | Beyaz Eşya | Tekstil | Güvenlik Sistemleri | Havuz | Faydalı Bilgi | Yapı Malzemeleri | Kapı Otomatik Kapı |
    | Duyuru | Plastik Alüminyum | ihaleler | Kampanyalar | Mekan | Vitrifiye | Fuar Seminer |
    | Mutfak | Cephe | izolasyon Yalıtım | Konut | Bizden Haberler | Önemli Bilgiler | Bahçe |
    | Elektronik | Mimari | Zemin | Züccaciye | inşaat | Çevre Düzenleme | Perde |
    | Mobilya | Aksesuar | Aydınlatma | Dekorasyon |


     Google