Üye Girişi
Kullanıcı Adı 
Parola
Üye Ol Şifremi Unuttum
| inşaat sektörü inşaat ihaleleri inşaat malzemeleri inşaat haberleri Dekorasyon fuar seminer tüm hepsi inşaat dergisinde  | Sizde İnşaat Dergisine Reklam vererek firmanızı tüm Dünyaya tanıtabilir, Ürünlerinizi satabilirsiniz.İnşaat Sektörünün kalbi bu sitede atıyor  |
        
      Aksesuar (146)
      Aydınlatma (364)
      Bahçe (325)
      Beyaz Eşya (198)
      Bizden Haberler (37)
      Cephe (130)
      Çevre Düzenleme (422)
      Dekorasyon (764)
      Duyuru (2245)
      Elektronik (478)
      Faydalı Bilgi (184)
      Fuar Seminer (695)
      Güvenlik Sistemleri (58)
      Havuz (45)
      ihaleler (5270)
      inşaat (2536)
      izolasyon Yalıtım (138)
      Kampanyalar (53)
      Kapı Otomatik Kapı (90)
      Konut (1134)
      Mekan (281)
      Mimari (528)
      Mobilya (466)
      Mutfak (197)
      Önemli Bilgiler (241)
      Perde (100)
      Plastik Alüminyum (67)
      Tekstil (163)
      Vitrifiye (387)
      Yapı Malzemeleri (269)
      Zemin (191)
      Züccaciye (264)
Haber Ara
 
İnşaat Dergisi
inşaat malzemeleri
inşaat malzemeleri


Granit
Granit


İnşaat Haberleri
İnşaat Haberleri


inşaat ihaleleri
inşaat ihaleleri


İnşaat Sektörünün Kalbi
İnşaat Sektörünün Kalbi

Bu Alana Reklam
Verin!

 


web tracker

sitemap-1
sitemap-2
sitemap-3
sitemap-4



Add to Google

 inşaat > 07-04-2008 İTO'dan İnşaat Demiri Zamlarına Tepki
yazıyı 12 punto yap yazıyı 14 punto yap yazıyı 16 punto yap yazıyı 18 punto yap
    
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, çimentodan, musluğa ve ev tekstiline kadar binden fazla ürüne etki yapan inşaat demiri fiyatlarında son aylarda "anlaşılır olmaktan uzak" bir artış olduğuna dikkat çekerek, siyasi gelişmeleri fırsat bilip, demire bir ayda yüzde 30 zam yapanların Türkiye'ye büyük kötülük yaptığını ifade etti. Yalçıntaş, "inşaatlar durabilir" uyarısında bulundu.

Yalçıntaş, yaptığı açıklamada, çimentodan, musluğa ve ev tekstiline kadar binden fazla ürüne etki yapan inşaat demiri fiyatlarında son aylarda "anlaşılır olmaktan uzak" bir artış olduğuna kaydetti. Uluslararası piyasalardaki maden talebi ve petrol fiyatlarının demir fiyatlarına etkisinin doğal olduğunu dile getiren Yalçıntaş, "Ancak Türkiye'nin son günlerde yaşadığı siyasi gelişmeler nedeniyle ortaya çıkan siyasi belirsizliği fırsat bilerek, makul ölçülerin dışında piyasa şartlarının üzerinde fiyat artışlarına zorlayanlar ülkeye en büyük kötülüğü yapanlardır" dedi.

Demirde son 6 ayda ürünlere göre değişmekle birlikte yüzde 58 ile 65 arasında değişen fiyat artışları gerçekleştiğini belirten Yalçıntaş, fiyat artışlarından dolayı maliyetlerin arttığını ve inşaat sektöründe zor bir döneme girildiğini kaydetti.

Yalçıntaş, Ocak ayında çeşitli ürünlerde yüzde 13'ü bulan, Mart ayında da yüzde 30'u aşan artışlarla, başlangıçta tahmin edilemeyen ek maliyetlerin, sektörü işin içinden çıkılamaz hale getirdiğini vurgulayarak, inşaat demiri fiyatlarındaki bu artışların, sektörün önüne adeta "demirden bir kalkan" ördüğünü vurguladı.

İnşaatlar yarım kalabilir

İTO Başkanı Yalçıntaş, ekonomideki gelişmenin sürdürülmesinde inşaat sektörü ile demir ve demire bağlı malzeme fiyatlarının önemine işaret ederken, lokomotif sektör olan inşaatta canlılık olmadan, ekonomide son zamanda yaşanılan büyümedeki yavaşlamanın üstesinden gelmenin mümkün olmayacağını belirtti.

Makul olmayan bu fiyat artışları ile sektör temsilcilerinin özel veya resmi taahhütlerini yerine getirebilmeleri mümkün olmayacağına da dikkat çeken Yalçıntaş, "İnşaat sektörünün zarar görmesi halinde, sadece müteahhit firmaları değil, inşaat sanayicilerinden demir-çelik üreticileri de olumsuz etkilenecektir. Fiyat artışları dolayısıyla, kamu binalarının yapımına devam eden firmaların inşaatları yarım bırakmaları bile söz konusu olabilir" dedi.

Yalçıntaş, son beş yılda yüzde 12.7 ortalama hızla büyüyen inşaat sektörünün, Türkiye'nin ekonomik başarısındaki katkısının rakamlarla ortada olduğunu dile getirerek, 200 ile 500 arasında yan sektörü besleyen inşaat sektöründe canlılık olmadan, büyümedeki son yavaşlamanın üstesinden gelinemeyeceğini kaydetti.

Türkiye'de kurulu şirketlerin bugün önemli bir bölümünün inşaat veya dolaylı sektörlerde faaliyet gösterdiğini belirten Yalçıntaş, sadece İTO'da inşaat ve doğrudan ilgili sektörlerde 65 bin dolayında firmanın faaliyet gösterdiğini ve bunun tüm İTO üyelerinin yaklaşık 5'te birlik bölümünü oluşturduğunu vurguladı. Yalçıntaş, "İnşaat sektöründeki durgunluk sanayinin genelini olumsuz etkilediği gibi, açık ve gizli işsizliğin her geçen gün arttığı, işin aslanın ağzında olduğu ülkemizde istihdamda da gerilemelere yol açabilir. Bilindiği gibi sektör kalifiye elemanlar yanında, yüz binlerce iş bulması zor vasıfsız işçilere de ekmek sağlamakta" dedi.
 


Referans Gazetesi
 
Haberin Okunma Sayısı : 85
Bu Haberi; Kaydet   Yazdır   Yolla  
 Rastgele 10 Haber
  • Demir Fiyatlarının Yükselmesi
  • İstanbul Avrupa Yakasındaki (Baruthane, Yenibosna, Halkalı) Katı Atık Transfer İstasyonlarının İşletilmesi Ve Bu İsta...
  • Tuzla İlçesi,ankara,yüzüncü Yıl Ve İstasyon Caddeleri Yol Düzenleme Ve Ortak Altyapı İnşaatı ihalesi
  • Çorum Kargı Akkise Köyü Sulama Tesisi Kanalları Yapımı
  • Doğan Emsal Artışını Biz İstemedik Belediye Yaptı
  • Tarihi Vefa Stadı Spor Kompleksi Olacak
  • Showlights, ışıklı bordürler
  • Luxell Turbo İnox midi fırın
  • Konforlu bir ev için
  • Konut Kredileri Yüzde 260 Büyüdü
  • Sitemizde kayıtlı 18467 adet haber, 2249 adet kategori bulunmaktadır.
    Başa Dön Başa Dön

    | Beyaz Eşya | Tekstil | Güvenlik Sistemleri | Havuz | Faydalı Bilgi | Yapı Malzemeleri | Kapı Otomatik Kapı |
    | Duyuru | Plastik Alüminyum | ihaleler | Kampanyalar | Mekan | Vitrifiye | Fuar Seminer |
    | Mutfak | Cephe | izolasyon Yalıtım | Konut | Bizden Haberler | Önemli Bilgiler | Bahçe |
    | Elektronik | Mimari | Zemin | Züccaciye | inşaat | Çevre Düzenleme | Perde |
    | Mobilya | Aksesuar | Aydınlatma | Dekorasyon |


     Google