Üye Girişi
Kullanıcı Adı 
Parola
Üye Ol Şifremi Unuttum
| inşaat sektörü inşaat ihaleleri inşaat malzemeleri inşaat haberleri Dekorasyon fuar seminer tüm hepsi inşaat dergisinde  | Sizde İnşaat Dergisine Reklam vererek firmanızı tüm Dünyaya tanıtabilir, Ürünlerinizi satabilirsiniz.İnşaat Sektörünün kalbi bu sitede atıyor  |
        
      Aksesuar (146)
      Aydınlatma (364)
      Bahçe (325)
      Beyaz Eşya (198)
      Bizden Haberler (37)
      Cephe (130)
      Çevre Düzenleme (422)
      Dekorasyon (764)
      Duyuru (2245)
      Elektronik (478)
      Faydalı Bilgi (184)
      Fuar Seminer (695)
      Güvenlik Sistemleri (58)
      Havuz (45)
      ihaleler (5270)
      inşaat (2536)
      izolasyon Yalıtım (138)
      Kampanyalar (53)
      Kapı Otomatik Kapı (90)
      Konut (1134)
      Mekan (281)
      Mimari (528)
      Mobilya (466)
      Mutfak (197)
      Önemli Bilgiler (241)
      Perde (100)
      Plastik Alüminyum (67)
      Tekstil (163)
      Vitrifiye (387)
      Yapı Malzemeleri (269)
      Zemin (191)
      Züccaciye (264)
Haber Ara
 
İnşaat Dergisi
inşaat malzemeleri
inşaat malzemeleri


Granit
Granit


İnşaat Haberleri
İnşaat Haberleri


inşaat ihaleleri
inşaat ihaleleri


İnşaat Sektörünün Kalbi
İnşaat Sektörünün Kalbi

Bu Alana Reklam
Verin!

 


web tracker

sitemap-1
sitemap-2
sitemap-3
sitemap-4



Add to Google

 Duyuru > 13-05-2008 Küresel Ekonomik Kriz ve Türkiye'nin Konumu Masaya Yatırıldı
yazıyı 12 punto yap yazıyı 14 punto yap yazıyı 16 punto yap yazıyı 18 punto yap
    
İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından düzenlenen ‘Küresel Senaryolar, Türkiye Ekonomisindeki Son Gelişmeler ve İnşaat Sektörüne Yansımaları’ konulu toplantı Yapı-Endüstri Merkezi’nde gerçekleştirildi. İMSAD Ekonomi Danışmanı Prof. Dr. Kerem Aklin ve İMSAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Baymak Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, İMSAD tarafından yürütülen ‘İnşaat Malzemeleri Sektöründe AB’ye uyum ve İşbirliğinin Olası Etkileri Konusunda Farkındalık Yaratma Projesi’ Koordinatörü Gonca Ogan’ın projeyi tanıtan kısa konuşmasıyla başladı.

Dünya ekonomisinin son on yılı, küresel dalgalanmanın nedenleri ve Türkiye ekonomisinin konumlandırılması konusunda açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Kerem Aklin, 21. yüzyılda değişen küresel ekonomik şartlar içinde Türkiye’nin merkez ülke konumuna geldiğine dikkat çekti. Soğuk Savaş döneminde oyunun dışında kalan Türkiye’nin, SSCB’nin dağılmasından sonra küresel sürecin önemli aktörlerinden biri haline geldiğini söyleyen Aklin, “Soğuk Savaş dönemi bittikten sonra Amerika Birleşik Devletleri oyun alanını doğuya kaydırdı. Türkiye bu yeni oyun alanında merkez konumunda. ABD’nin amacı, Cebelitarık Boğazı’ndan Tayvan’a kadar yayılan enerji üretim alanlarına Rusya, Çin ve Avrupa Birliği’nin inmesini engellemek. Önümüzdeki 10 yıllık dönemde bu oyunun oynanacağı en kritik alan Kazakistan ve Türkmenistan. Bu bölgelere hakim olan oyuna da hakim olacak. ABD buradaki doğalgaz ve petrolü alternatif koridorlardan dünyaya ulaştırmaya çalışıyor. Bu da Ermenistan-Gürcistan-Türkiye koridoru. Buradaki kritik rolü nedeniyle Türkiye’nin ABD açısından önemi gittikçe artmaya devam edecektir” dedi.

Küresel ekonomiyi rotasından çıkarabilecek tehlikelerden de bahseden Aklin, bu süreçte ABD ekonomisinde gözlenen çifte açık ve dünya petrol arzında olası sıkıntıların büyük krizlerin habercisi olabileceğini söyledi. Bölgesinde ekonomik ve ticari diplomasi yürütebilecek güce sahip tek ülke olan Türkiye’nin ekonomik büyüme oranının yüzde altıdan düşük olmaması gerektiğine dikkat çeken Aklin alınacak tedbirleri şöyle sıraladı: “İş dünyasının enerji, işgücü, hammadde ve finansman maliyetlerinin aşağıya çekilmesi, Türk iş dünyasının yatırım yapmaya yönlendirilmesi ve mikro reformlarının gerçekleştirilmesi.”

Toplantıda söz alan Dr. Murat Akdoğan ise, deneyimlerinden yola çıkarak şirketlerin kriz dönemlerini başarılı bir şekilde atlatması için öneriler sundu. Kriz dönemini önceden fark eden firmaların bunu fırsata dönüştürebileceğini söyleyen Akdoğan, “Şirketler ekonomik kararlar, siyasal dengeler, teknoloji ve tüketici alışkanlıkları gibi pek çok unsurdan etkileniyor. Şirket dışında gelişen makro dengelere müdahale etme şansımız yok. Ancak şirketimizde kendi kontrolümüz altındaki finansal unsurlara, personel yapısına etki edebiliriz. Dışarıda gelişen durumun sinyallerini iyi analiz ederek bu etkenleri yeniden şekillendirebiliriz” dedi.

Akdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Kriz dönemlerinde ilk akla gelen fiyatları aşağıya çekmektir. Ancak bu uzun vadede fiyat girdabına sürüklenerek zarar etmenize yol açar. Kârsız bir süreçte pazar payını korumak çok anlamlı değildir. Fiyat girdabından şirketinizi sıyıracak tek yol krizi önceden görmek ve gerekli tedbirleri almaktır. Bu noktada liderlik faktörü öne çıkıyor. Kriz dönemlerinde süreci iyi yönetmek gerekiyor. Ayrıca pazarlama faaliyetleri üst düzey yöneticilerin her zaman içinde olması gereken bir süreçtir. Pazarlama, sadece pazarlamacılara bırakılamayacak kadar ciddi bir iştir.”
 
Haberin Okunma Sayısı : 67
Bu Haberi; Kaydet   Yazdır   Yolla  
 Rastgele 10 Haber
  • Samsun Vezirköprü İmam Hatip Lisesi Öğrenci Yurdu Binası Güçlendirme İnşaatı İşi ihalesi
  • Yataklara farklı heyacanlar geliyor
  • Bandırma’da 5.1 Büyüklüğünde Deprem
  • K.B.B. İtfaiye Dai.Bşk.Dilovası Binası Ve Araç Sundurma İnşaatı Yapım İşi
  • İtalyan tasarımının adresi
  • Taşova Belediyesi Kanalizasyon,park,beton,parke,su İshale Hattı,yol Bakım Onarım İşçiliği Hizmeti Alımı ihalesi
  • Neogotik ve modern ifadeler
  • Muhtelif Güçte Jeneratör
  • Sofralarınız mis koksun
  • 1 Adet Sayaç Ayar Masası Alımı İşi ihalesi
  • Sitemizde kayıtlı 18467 adet haber, 2249 adet kategori bulunmaktadır.
    Başa Dön Başa Dön

    | Beyaz Eşya | Tekstil | Güvenlik Sistemleri | Havuz | Faydalı Bilgi | Yapı Malzemeleri | Kapı Otomatik Kapı |
    | Duyuru | Plastik Alüminyum | ihaleler | Kampanyalar | Mekan | Vitrifiye | Fuar Seminer |
    | Mutfak | Cephe | izolasyon Yalıtım | Konut | Bizden Haberler | Önemli Bilgiler | Bahçe |
    | Elektronik | Mimari | Zemin | Züccaciye | inşaat | Çevre Düzenleme | Perde |
    | Mobilya | Aksesuar | Aydınlatma | Dekorasyon |


     Google