Üye Girişi
Kullanıcı Adı 
Parola
Üye Ol Şifremi Unuttum
| inşaat sektörü inşaat ihaleleri inşaat malzemeleri inşaat haberleri Dekorasyon fuar seminer tüm hepsi inşaat dergisinde  | Sizde İnşaat Dergisine Reklam vererek firmanızı tüm Dünyaya tanıtabilir, Ürünlerinizi satabilirsiniz.İnşaat Sektörünün kalbi bu sitede atıyor  |
        
      Aksesuar (146)
      Aydınlatma (364)
      Bahçe (325)
      Beyaz Eşya (198)
      Bizden Haberler (37)
      Cephe (130)
      Çevre Düzenleme (424)
      Dekorasyon (764)
      Duyuru (2245)
      Elektronik (478)
      Faydalı Bilgi (184)
      Fuar Seminer (695)
      Güvenlik Sistemleri (58)
      Havuz (45)
      ihaleler (5270)
      inşaat (2585)
      izolasyon Yalıtım (138)
      Kampanyalar (53)
      Kapı Otomatik Kapı (90)
      Konut (1160)
      Mekan (281)
      Mimari (528)
      Mobilya (466)
      Mutfak (197)
      Önemli Bilgiler (241)
      Perde (100)
      Plastik Alüminyum (67)
      Tekstil (163)
      Vitrifiye (387)
      Yapı Malzemeleri (269)
      Zemin (191)
      Züccaciye (264)
Haber Ara
 
İnşaat Dergisi
inşaat malzemeleri
inşaat malzemeleri


Granit
Granit


İnşaat Haberleri
İnşaat Haberleri


inşaat ihaleleri
inşaat ihaleleri


İnşaat Sektörünün Kalbi
İnşaat Sektörünün Kalbi

Bu Alana Reklam
Verin!

 


web tracker

sitemap-1
sitemap-2
sitemap-3
sitemap-4



Add to Google
 inşaat > 03-04-2003 Mermer Sektörü Sorunları Aşamıyor
yazıyı 12 punto yap yazıyı 14 punto yap yazıyı 16 punto yap yazıyı 18 punto yap
    
Uygulanan yanlış enerji ile madencilik politikası ve TBMM’de kadük olan Mermer Kanunu sektörü zora sokuyor.

Dünya mermer rezervlerinin yüzde 37’sine sahip olan Türkiye’de 5 milyon metreküp doğaltaş ve mermer rezervi ile 280 mermer çeşidi bulunuyor.

Türkiye’yi dünya doğaltaş ve mermer teknolojisindeki son gelişmelerle buluşturarak, sektörün dev adımlar atmasına katkıda bulunan Marble 2003 Fuarı İzmir’de yoğun katılımla gerçekleşiyor.

Türkiye’de bugün mermer sanayi, verilen rakamlar ışığında önemli bir yer tutmaktadır. 2001 yılında 224.5 milyon dolar olan doğaltaş, ihracat rakamlarını 1 milyar dolara çıkarma hedeflerine karşın bugün mermer sanayi önemli zorluklar ile karşı karşıya bulunuyor. Geçen yıllarda İtalya’nın arkasından 2. sırada yer alan ihracatımız önemli düzeyde kan kaybetti. Bunun nedenlerine baktığımızda pek çok iç yaralayan etkenle karşılaşıyoruz.

TÜRKİYE’Yİ DÜZLÜĞE ÇIKARMAK İÇİN MADENCİLİKTEN BAŞKA KAYNAK ARAMAYIN

Ulusal sorunlardan birinin kaynak bulmak olduğunu dile getirerek, Marble Fuarı’nda Hükümet’e seslenen madencilik sektörü çalışanları, “Türkiye’nin içinde bulunduğu kaynak sorununu aşmak için önlerinde duran ve Türkiye’yi düzlüğe çıkaracak sektör, Madencilik sektörüdür” diyor. Anahtar soruna çözüm de madenciliğe gereken önemin verilmesi ile aşılabileceği, sektör içi ve dışından olan herkes tarafından bilinen bir gerçek.

Mermer sektörünün bugünkü durumunu sektör çalışanları Hükümet’in yanlış enerji ve madencilik politikası ile kadük olan Maden Kanunu’na bağlıyorlar.

Önemli ihraç maddesi olan mermer ve doğaltaşa da devletin gerekli desteği vermemesi nedeniyle de, olması gereken yerde olmadığının altı çiziliyor.

İtalya’nın mermer ihracatı konusunda ciddi açıdan ihracatçı birlikleri yoluyla üreticilerine devlet desteği verdiğini kaydeden uzmanlar, bugün İtalyan mermer firmasından, Kazakistanlı alıcı çok uzun vadeyle bir mal aldığı zaman bile faturasıyla İtalya’ya başvrduğunda anında nakde çevrilebildiğine işaret ediyorlar.

Sorunlardan iyice bunalan bazı mermer ihracatçıları “Biz artık destek de istemiyoruz , yeter ki köstek olunmasın” görüşündeler. İhracat konusunda ihracatçı birliklerinin fiyat istikrarını sağlayarak haksız rekabeti önlemeleri konusunda ellerinden geleni yapmaları konusunda istekte buluyorlar.

Türkiye’de rekabeti fiyat kırma yönünde yanlış anlayan firmalar nedeniyle yara alan mermer sektörü, İtalya ile yarışırken bugün Meksika’nın arkasından üçüncülüğe düştü ve arkamızdan da Çin bizi zorluyor.

Mermer sektöründe ciddi kayıplar verilmesi ile artık akıllanılması gerektiğini kaydeden üreticiler, katma değerli ürün üretimi, makine parkuruna yatırım ve hammaddeyi dünya koşullarında uygun işlenebilirse ihracatta da önümüzün açılabileceği umut ediliyor.
 
Haberin Okunma Sayısı : 205
Bu Haberi; Kaydet   Yazdır   Yolla  
 Rastgele 10 Haber
  • Şık ve seçkin bir tasarım...
  • Mimarlar Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu'ndan 'Estetik Kurul' Açıklaması
  • Vestel'den yeni nesil Split klimalar
  • Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 366 KONUT VE GENEL ALTYAPI İLE ÇEVRE DÜZENLEMESİ İNŞAATI
  • Şehircilik Uygulamaları Yaya Değil Araç Odaklı
  • Braas çatı sistemleri assos rüzgarı
  • Artvin Fen Lisesi İnşaatı ihalesi
  • Belinka Aquavita Bakım Sütü, Ahşap Doğramaların Ömrünü Uzatıyor
  • Marmaray İçin İhale Açıldı / Avrupa ve Asya Tüp Geçitle Bağlanacak
  • İzmir Büyükşehir Belediyesi TÜNEL VE İSTASYONLARIN İKMAL İNŞAATI YAPTIRILACAKTIR
  • Sitemizde kayıtlı 18544 adet haber, 2249 adet kategori bulunmaktadır.
    Başa Dön Başa Dön

    | Beyaz Eşya | Tekstil | Güvenlik Sistemleri | Havuz | Faydalı Bilgi | Yapı Malzemeleri | Kapı Otomatik Kapı |
    | Duyuru | Plastik Alüminyum | ihaleler | Kampanyalar | Mekan | Vitrifiye | Fuar Seminer |
    | Mutfak | Cephe | izolasyon Yalıtım | Konut | Bizden Haberler | Önemli Bilgiler | Bahçe |
    | Elektronik | Mimari | Zemin | Züccaciye | inşaat | Çevre Düzenleme | Perde |
    | Mobilya | Aksesuar | Aydınlatma | Dekorasyon |


     Google