Üye Girişi
Kullanıcı Adı 
Parola
Üye Ol Şifremi Unuttum
| inşaat sektörü inşaat ihaleleri inşaat malzemeleri inşaat haberleri Dekorasyon fuar seminer tüm hepsi inşaat dergisinde  | Sizde İnşaat Dergisine Reklam vererek firmanızı tüm Dünyaya tanıtabilir, Ürünlerinizi satabilirsiniz.İnşaat Sektörünün kalbi bu sitede atıyor  |
        
      Aksesuar (146)
      Aydınlatma (364)
      Bahçe (325)
      Beyaz Eşya (198)
      Bizden Haberler (37)
      Cephe (130)
      Çevre Düzenleme (424)
      Dekorasyon (764)
      Duyuru (2245)
      Elektronik (478)
      Faydalı Bilgi (184)
      Fuar Seminer (695)
      Güvenlik Sistemleri (58)
      Havuz (45)
      ihaleler (5270)
      inşaat (2585)
      izolasyon Yalıtım (138)
      Kampanyalar (53)
      Kapı Otomatik Kapı (90)
      Konut (1160)
      Mekan (281)
      Mimari (528)
      Mobilya (466)
      Mutfak (197)
      Önemli Bilgiler (241)
      Perde (100)
      Plastik Alüminyum (67)
      Tekstil (163)
      Vitrifiye (387)
      Yapı Malzemeleri (269)
      Zemin (191)
      Züccaciye (264)
Haber Ara
 
İnşaat Dergisi
inşaat malzemeleri
inşaat malzemeleri


Granit
Granit


İnşaat Haberleri
İnşaat Haberleri


inşaat ihaleleri
inşaat ihaleleri


İnşaat Sektörünün Kalbi
İnşaat Sektörünün Kalbi

Bu Alana Reklam
Verin!

 


web tracker

sitemap-1
sitemap-2
sitemap-3
sitemap-4



Add to Google
 Duyuru > 05-08-2008 Metemtur ve VH Turizm İnşaatta Anlaştı
yazıyı 12 punto yap yazıyı 14 punto yap yazıyı 16 punto yap yazıyı 18 punto yap
    
Metemtur Otelcilik (Metemtur) ile VH Turizm arasında ''kat karşılığı anahtar teslimi inşaat yapımı ve gayrimenkul satış hasılatı paylaşım sözleşmesi'' imzalandı.

Metemtur Otelcilik ve Turizm İşletmeleri A.Ş.'den konuya ilişkin olarak Borsa'ya yapılan açıklamada, şirketin Genel Kurul toplantısında, Yönetim Kuruluna Bodrum ilçesi Asarlık Mevkiinde, 1986 yılından beri faal durumda bulunan Fuga Fine Times isimli tatil köyünün yıpranması ve gelir yaratıcı özelliğinin azalması sebebiyle, gelir artırıcı yeni projeler yapma konusunda yetki verildiğinin ve bu amaçla, Fuga Fine Times tatil köyünün, halen bu tesisi kiracı olarak işletmekte olan Büyükhanlı Kardeşler Turizm ve İnşaat A.Ş ile yapılacak hasılat bölüşümü, kat karşılığı esaslı sözleşme çerçevesinde yeniden geliştirilmesi amacıyla görüşmelerin başlamış olduğunun kamuoyuna duyurulduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, söz konusu şirket yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda, Büyükhanlı Grubu şirketlerinden olan VH Turizm Yatırım A.Ş ile Metemtur arasında ''kat karşılığı anahtar teslimi inşaat yapımı ve gayrimenkul satış hasılatı paylaşım sözleşmesi'' imzalandığı duyuruldu.

Sözleşme hükümleri

Açıklamada, sözleşme hükümlerine ilişkin şu bilgiler verildi:

1) Arsa sahibi olan şirketimiz geliştirilecek projenin inşaat dahil (pazarlama giderleri hariç) hiçbir giderine katılmayacak olup, gerek satış gerekse işletme gelirlerinden şirketimiz payına düşen oran yüzde 52,5, yüklenici firmaya düşen pay oranı ise yüzde 47,5'tir.

2) Fuga Fine Times tatil köyünün yer aldığı arsa üzerinde, toplam inşaat alanı yaklaşık 10.000 metre kare olan 'butik tatil evleri' inşa edilerek satışa sunulması yoluyla yaklaşık 35 ile 36 milyon ABD Doları tutarında ciroya ulaşılması planlanmaktadır. Şirketimiz, projenin sadece bir kısmını oluşturan butik tatil evleri satışı yoluyla sözleşme gereği herhangi bir gidere katlanmaksızın yaklaşık 19 milyon ABD Doları net gelir elde etmeyi planlamaktadır. Projenin inşaata başlama tarihi olarak 1 Kasım 2008, tamamlanma tarihi olarak 2011 yılı Haziran ayı belirlenmiştir.

3) Projenin ikinci kısmını, yaklaşık 30, 35 odalı butik otel inşası ve işletilmesi oluşturmaktadır. Projenin bu kısmı ile ilgili bölüşüm oranları yüzde 50, yüzde 50 şeklinde belirlenmiş olup, şirketimizin, yıllık 2.500.000 ABD doları olarak öngörülen 'butik otel işletme gelirlerinden' yıllık 1.250.000 ABD Doları tutarında pay elde etmesi planlanmaktadır.

4) Şirketimizin bu sözleşme gereği elde edeceği nakdin, öncelikli olarak belirli oranlarda ortaklarımıza temettü olarak dağıtılması, bir kısmının ise İstanbul, Ankara, İzmir ve yurt dışında, FUGA ismiyle kurulması planlanan butik oteller zinciri yatırımlarının finansmanında kullanılması planlanmaktadır.
 
Haberin Okunma Sayısı : 47
Bu Haberi; Kaydet   Yazdır   Yolla  
 Rastgele 10 Haber
  • İnşaat Sektörünün Lokomotifi Mimarlık
  • Türkiye’nin Bilinen Altın Rezervi 700 Ton
  • Kanyon'daki ilkler
  • Mustafakemalpaşa Belediyesi İŞ YERİ YAPTIRILACAKTIR
  • Sürmene Devlet Hastanesi Ek Bina İnşaatı ihalesi
  • 42 Katlı Selçuklu Kulesi Satışa Çıktı
  • Duravit'in Işık Sistemli Küvetleri ile Rüya Gibi Banyolar
  • Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğrenci Kantini, Öğrenci Topluluğu Mekanları Ve Bina Girişi Düzenlenmesi işi ihalesi
  • Tarihi Yapılar İçin Kurtarma Operasyonu
  • Sydney Pollack'dan Frank Gehry Belgeseli
  • Sitemizde kayıtlı 18544 adet haber, 2249 adet kategori bulunmaktadır.
    Başa Dön Başa Dön

    | Beyaz Eşya | Tekstil | Güvenlik Sistemleri | Havuz | Faydalı Bilgi | Yapı Malzemeleri | Kapı Otomatik Kapı |
    | Duyuru | Plastik Alüminyum | ihaleler | Kampanyalar | Mekan | Vitrifiye | Fuar Seminer |
    | Mutfak | Cephe | izolasyon Yalıtım | Konut | Bizden Haberler | Önemli Bilgiler | Bahçe |
    | Elektronik | Mimari | Zemin | Züccaciye | inşaat | Çevre Düzenleme | Perde |
    | Mobilya | Aksesuar | Aydınlatma | Dekorasyon |


     Google