Üye Girişi
Kullanıcı Adı 
Parola
Üye Ol Şifremi Unuttum
| inşaat sektörü inşaat ihaleleri inşaat malzemeleri inşaat haberleri Dekorasyon fuar seminer tüm hepsi inşaat dergisinde  | Sizde İnşaat Dergisine Reklam vererek firmanızı tüm Dünyaya tanıtabilir, Ürünlerinizi satabilirsiniz.İnşaat Sektörünün kalbi bu sitede atıyor  |
        
      Aksesuar (146)
      Aydınlatma (364)
      Bahçe (325)
      Beyaz Eşya (198)
      Bizden Haberler (37)
      Cephe (130)
      Çevre Düzenleme (424)
      Dekorasyon (764)
      Duyuru (2245)
      Elektronik (478)
      Faydalı Bilgi (184)
      Fuar Seminer (695)
      Güvenlik Sistemleri (58)
      Havuz (45)
      ihaleler (5270)
      inşaat (2585)
      izolasyon Yalıtım (138)
      Kampanyalar (53)
      Kapı Otomatik Kapı (90)
      Konut (1134)
      Mekan (281)
      Mimari (528)
      Mobilya (466)
      Mutfak (197)
      Önemli Bilgiler (241)
      Perde (100)
      Plastik Alüminyum (67)
      Tekstil (163)
      Vitrifiye (387)
      Yapı Malzemeleri (269)
      Zemin (191)
      Züccaciye (264)
Haber Ara
 
İnşaat Dergisi
inşaat malzemeleri
inşaat malzemeleri


Granit
Granit


İnşaat Haberleri
İnşaat Haberleri


inşaat ihaleleri
inşaat ihaleleri


İnşaat Sektörünün Kalbi
İnşaat Sektörünün Kalbi

Bu Alana Reklam
Verin!

 


web tracker

sitemap-1
sitemap-2
sitemap-3
sitemap-4



Add to Google

 Mobilya > 04-06-2007 Mobilya alırken dikkat
yazıyı 12 punto yap yazıyı 14 punto yap yazıyı 16 punto yap yazıyı 18 punto yap
    
Ahşap Kaplı Mobilyalar
# Dolap kapakları iyi kapanmalı
# Çekmeceler kolay sürülebilmeli
# Çekmece içleri temiz olmalı; kıymık, budak vb. içermemeli.
# Uzun olan raflarda orta destek bulunmalı.
# Sürgülü kapılar ve dolaplar gıcırdamamalı ve kolayca sürülebilmeli.
# Uzun kapılar sağlam menteşelerle iyice desteklenmeli.
# Mobilyanın kostrüksiyonu sağlam ve güvenli olmalı.
# İç yüzey köşeleri pürüzlü olmamalı.
# İç aydınlatma kolayca yapılabilmeli.
# Masa ayakları yere tam basmalı ve birbirleriyle tam uyumlu olmalı.

Kumaş Kaplı Mobilyalar
# Oturumu rahat, arkalığı çıkıntısız ve düzgün olmalı.
# İskelet ve köşeler kumaş ile iyi bir şekilde kaplanmış olmalı.
# Köşeler iyi birleştirilmiş ve yapıştırılmış olmalı.
# Dikişler ve biyeler düzgün olmalı.
# Desenler ortalanmış olmalı ve çizgiler dikişler uyumlu olmalı.
# Minderler esnek olmalı, koltukla tam uyumlu olmalı
# Kanepe üzerindeki düğmeler güvenli bir biçimde dikilmiş olmalı
# Sürekli kullanılacak olan ürünler sağlam ve sık dokunmuş olmalı.
# Temizlemek üzere çıkarılabilecek parçalar yırtılmayacak bir üründen yapılmış olmalı.
# Her pozisyon için oturma dengesi iyi sağlanmış olmalı.


Rattan mobilyalar
  RATTAN-HASIR, ürünler doğal ve sıcak ürünlerdir,uzakdoğunun sıcak etkisini bulunduğu ortama taşır. Kaliteli bir ürün çok uzun yıllar hiç bir bakım gerektirmez,deforme olmaz böceklenme yapmaz.Rattan-hasır ürünler her ortama her mekana uyum sağlar. Ülkemizde bu ürünler genellikle teras-veranda mobilyası olarak kullanıldığından, aşağıdaki noktalara özellikle dikkat edilmesi gerekir. Rattan-hasır ürünler doğal ürünlerdir aşırı sudan korunması gerekir, su ile yıkanmamalı,sürekli yağmurlardan korunmalı. Aşırı rutubet (kapalı ortamlarda) küflenmeye neden olabilir. Temizliği fırça veya bez ile yapılmalı, Kaliteli bir ürün senelerce bakımve boya gerektirmez ,kısa sürede ürünü tekrar boyamak sakıncalıdır. (ikinci boyayı kabel etmez) Aşırı sıcak veya soğuk ürüne hiçbir zarar vermez. Yukarıdaki hususlara dikkat edildiğinde kaliteli bir ürünü çok uzun yıllar sizinle birlikte yaşar. Kaliteli bir ürün için ilk önce iyi kalite rattan kullanılması lekeli olmaması ve çapların standart olması gerekir. Ana gövdeyi oluşturan rattanlar özel kalıplar ile bükülmeli ve özel vidalar ile bağlanmalıdır.
     
     İkinci aşama tamamen el işciliğine dayanan hasır işlemidir, kullanılan malzeme çok önemlidir kırılgan hasır kullanılmamalı (kırılgan hasır normal şartlarda dahi kırılabilir) kalitesine dikkat edilmelidir.Hasır örgüler gergin olmalı seyrek ve esnek olmamalı, hasırların uç bitimleri çok iyi gizlenmelidir.Ana gövde bağlantılarını gizleyen bandajlar çok sıkı ve düzgün örülmüş olmalıdır. Kaliteli bir üründe ölçüler standartlaşmış olmalı (%1 i geçen ölçü farkı kaliteyi düşürür). Rattan doğal olarak böceklenme (kurtlanma) yapabilir. Önlemi günümüz teknolojisi ile mümkündür (Ülkemizde'de yapılan ilaçlama sistemi yalnız o anki canlı kurtları yok edip yumurtalara zarar veremediği için yetersiz kalmaktadır) Rattan-hasır ürünler her ne kadar el işine dayalı üretim ise de kaliteli bir üretim için çok aşamalı kontrol sistemi ve oturmuş bir üretim sistemine gerek vardır.
     
Tik bahçe mobilyaları
  Her türlü hava koşullarına dayanabilen, zamanın yıpratamadığı ağaçtır. Özelliklerinden dolayı ağaçların en kıymetlisidir, nadir bulunur tıpkı bir elmas gibi. Kaliteli üretim ile pırlantaya dönüşür. Nadir bulunur, çünkü tik ağacı yalnız Uzakdoğu'da Burma (Myanner) ve Endonezya'da yetişir, az miktarda komşu ülkelerde de bulunur. Burma'dan kereste ve tomruk, Endonezya'dan mamul mobilya (Tik bahçe mobilyası ve (Colonial teak) iç mekan mobilyası) olarak ihraç edilir. Endonezya'daki tik ormanları devlet tarafından işletilir. Kaliteli üretim için ilk önce doğru malzeme ve araç gereç gerekmektedir. Tik ağacını ve ürün kalitesini temelde iki guruba ayırabiliriz. Birinci guruba devlet kontrolünde satılan ağaçlar girer bu ağaçlar belli bir çap ve yaşa gelince kesilir.Tam donanımlı fabrikalar kullanır,bu işletmelerin devletten (Perum Perhutani) yıllık ihtiyaçları kadar isti hakları vardır.
     
     Ağaçlar fırın kurutmaya tabi tutulduktan sonra işlenir.Hassas makineler ile standartlaşmış yüksek kaliteli ürünler üretilir. Bunlarla birlikte kaliteli ürün için kusursuz dizayn ve temiz bir işçilik gerekmektedir. Tik bahçe mobilyaları natürel olarak kullanıldığından montaj öncesi ve sonrası zımpara ile temizleme özenle yapılmalıdır. İkinci gurup tik ağaçları ise şahısların arazisinden kestikleri(Lokal)genç ağaçlardır,devletin kontrolü dışındadır.Bu ürünler atölyelerde yetersiz makinelerle üretildiğinden el veya %50 makine yapımı diye adlandırılır. Dünyadaki tik bahçe mobilyası üretiminin yarıdan fazlası bu guruba girer,birinci guruba göre ortalama % 50 daha ucuzdur. Fırın kurutma yapılmadığından üründe açma,çalışma ve deformasyon olma riski yüksektir.
     
     Ucuz ürün oluşundan işçilik kalitesi düşüktür. Bakım; tik ağacı doğal olarak yağlı bir ağaçtır, natürel kullanıldığından (hava koşullarından) zamanla eksilen yüzeysel yağları tamamlamak için senede 1-2 defa tik yağı ile yağlamak gerekir.Kış ortamında kaldığı zaman gri bir renk oluşur, bu doğal bir süreçtir özel bir bakım ve yağlama ile ilk haline geri döner.Kış ortamında kalmayan ürünlerde özel bir bakıma gerek yoktur.
     



Kaynak: modoko.com
 
Haberin Okunma Sayısı : 167
Bu Haberi; Kaydet   Yazdır   Yolla  
 Rastgele 10 Haber
  • Konak Belediyesi Tarihi Binaları Ücretsiz Onaracak
  • Ardahan Merkez-ilçe Merkezleri-özel Müşteriler-resmi Daireler Ve Köy Aboneleri 2.İhbar Dağıtımı Kesme-bağlama Yapım İşi ihalesi
  • Tokat İli Zile İlçesi Narlıkışla-sekikışla Köyleri Sulama Suyu Tesisi
  • Akdeniz/mersin Halihazır Harita İşi ihalesi
  • Ofer, Kuşadası'na Marka Otel Yapıyor
  • Maliye Bakanlığı ile TOKİ Arasındaki Anlaşmazlık Sürüyor
  • Umutkent 1 Son Etap 17 Adetlik Asansör İkmal İnşaatı
  • Çorumlu Sanayiciler Doğalgaz Santrali Kuracak
  • Hayalleri süsleyen tasarımlar...
  • Kızılay'ın Şehzade Konutları'nın Temel Atma Töreni
  • Sitemizde kayıtlı 18518 adet haber, 2249 adet kategori bulunmaktadır.
    Başa Dön Başa Dön

    | Beyaz Eşya | Tekstil | Güvenlik Sistemleri | Havuz | Faydalı Bilgi | Yapı Malzemeleri | Kapı Otomatik Kapı |
    | Duyuru | Plastik Alüminyum | ihaleler | Kampanyalar | Mekan | Vitrifiye | Fuar Seminer |
    | Mutfak | Cephe | izolasyon Yalıtım | Konut | Bizden Haberler | Önemli Bilgiler | Bahçe |
    | Elektronik | Mimari | Zemin | Züccaciye | inşaat | Çevre Düzenleme | Perde |
    | Mobilya | Aksesuar | Aydınlatma | Dekorasyon |


     Google