Üye Girişi
Kullanıcı Adı 
Parola
Üye Ol Şifremi Unuttum
| inşaat sektörü inşaat ihaleleri inşaat malzemeleri inşaat haberleri Dekorasyon fuar seminer tüm hepsi inşaat dergisinde  | Sizde İnşaat Dergisine Reklam vererek firmanızı tüm Dünyaya tanıtabilir, Ürünlerinizi satabilirsiniz.  |
        
      Beyaz Eşya (195)
      Tekstil (162)
      Güvenlik Sistemleri (58)
      Havuz (45)
      Faydalı Bilgi (184)
      Yapı Malzemeleri (260)
      Kapı Otomatik Kapı (89)
      Duyuru (2045)
      Plastik Alüminyum (66)
      İhale (4996)
      Kampanyalar (46)
      Mekan (273)
      Vitrifiye (383)
      Fuar Seminer (675)
      Mutfak (195)
      Cephe (126)
      İzolasyon Yalıtım (128)
      Konut (1043)
      Bizden Haberler (37)
      Önemli Bilgiler (239)
      Bahçe (322)
      Elektronik (470)
      Mimari (508)
      Zemin (183)
      Züccaciye (230)
      İnşaat (2424)
      Çevre Düzenleme (406)
      Perde (100)
      Mobilya (458)
      Aksesuar (144)
      Aydınlatma (357)
      Dekorasyon (742)
Haber Ara
 
İnşaat Dergisi
Sizde Reklam Verin
Sizde Reklam Verin


Kurt Granit & Çimstone
Kurt Granit & Çimstone


İnşaat İhaleleri Burada
İnşaat İhaleleri Burada


İnşaat Sektörünün Kalbi
İnşaat Sektörünün Kalbi


İnşaat Sektörünün Kalbi
İnşaat Sektörünün Kalbi

Bu Alana Reklam
Verin!

 


web tracker

sitemap-1
sitemap-2
sitemap-3
sitemap-4
sitemap-5

 İnşaat > 14-01-2008 Osmanlı Camilerinin Yerine Otel
yazıyı 12 punto yap yazıyı 14 punto yap yazıyı 16 punto yap yazıyı 18 punto yap
    
Medine'de yıllarca ilgi görmediği için bakımsız kalan son Osmanlı eseri üç cami, Suudi yönetimi tarafından yıkılıyor. Bin Ladin Grup tarafından yerlerine otel dikilecek olan Hz. Ali, Hz. Ömer ve Hz. Ebu Bekir camileri, bir dahaki hac döneminde olmayacak. II. Abdülhamid tarafından bir asır önce çektirilen fotoğraflarda yerleri gösterilen camilerin, belki de son kareleri bunlar olacak.

Medine'de bulunan ve asırlardır ayakta kalmayı başaran Hz. Ali, Hz. Ömer ve Hz. Ebu Bekir camileri, yıllar içinde kaderine terk edildi.

Bin Ladin Grup'a verildi
Kapılarına kilit vurulan, içeriden duvar örülerek kapatılan, bakımsız bırakılan tarihi camilerin yıkılması beklendi. Ancak tarihi yapılar bu şekilde yıkılmayınca, Suudi hükümeti bu üç caminin bulunduğu araziyi otel yapmak üzere Bin Ladin Grup'a verdi. Bin Ladin Grup, inşaat şantiyesini üç caminin ortasına kurdu.

Hac dönemi bittikten sonra yıkımına başlanılacağı belirtilen tarihi yapılar için Diyanet yetkilileri Türk Büyükelçiliği'nin devreye girmesini istiyor. Yetkililer, eskiden namaz kılınabilen camilerin Medine'de ayakta kalmayı başaran Osmanlı dönemine ait son yapılar olduğuna dikkat çekiyor. Yetkililer, Suudi yönetiminin Osmanlı'nın izini silmek için camileri yıkacağını savunuyor.

Türkler bahçesine alınmıyor
Mescidi Nebevi'ye 450 metre uzaklıkta olan ve otopark olarak kullanılan Hz. Ömer Camii'nin duvarlarında her dilden yazılar bulunuyor.
Pencereleri tahtalar ile örtülen caminin iç tarafına da duvar örülerek tamamen ibadete kapatıldığı görülüyor. Minaresi hala ayakta kalmayı başaran caminin duvarları bakımsızlıktan çökme noktasına gelmiş.

Mescidi Nebevi'ye 290 metre uzaklıktaki Hz. Ali Camii'nin de etrafı demir perdelerle kapalı. Duvarının biri çökmek üzere olan camiye özellikle İranlı hacıların ilgisi yoğun. Suudi yönetimi İranlı hacıları caminin etrafına yaklaştırmıyor.

Osmanlı Sultanı II. Mahmut tarafından yenilenen ve halen kapısında II. Mahmut'un tuğrası bulunan Hz. Ebu Bekir Camii de ibadete kapalı tutuluyor.
Binlerce yıllık geçmişi olan Medine, şimdi modern bir şehir görünümünde. Her köşede devam eden inşaatlar dikkat çekiyor. 20 yıl öncesine kadar görülen, Osmanlı mimarisi ile süslü cumbalı evlerden geriye tek bir tane kalmadı.

Gökdelenler Hz. Muhammed'in türbesinin de bulunduğu Mescidi Nebevi'yi kuşattı. Yaklaşık 400 yıllık Türk hâkimiyetine ait hiçbir iz kalmayan Medine'de, Suudi yönetimi hacılara şehrin tarihini artık maketlerle anlatıyor.
 


Milliyet Gazetesi
Ömer ERBİL
 
Haberin Okunma Sayısı : 74
Bu Haberi; Kaydet   Yazdır   Yolla  
 Rastgele 10 Haber
  • Zekeriyaköy'de 108 konaklık proje
  • Indoor Life 2008 koleksiyonu
  • Adapazarı, Hastanesini İstiyor
  • Karadeniz Sahil Yolu Ders Kitabında Yanlış Plan Örneği
  • Kriz Haftasında Yatırım Planı
  • Dünyanın İlk Şişme Kilisesi, Halka Açıldı
  • Belek'te İçinden Çınar Geçen Otel
  • Ç.Ü.Ziraat Fakültesi Binaları Tadilat Ve Onarım
  • Intermas çit ve gölgelikler
  • Ayvalık’a Villa Yatırımı!
  • Sitemizde kayıtlı 17590 adet haber, 2249 adet kategori bulunmaktadır.
    Başa Dön Başa Dön

    | Beyaz Eşya | Tekstil | Güvenlik Sistemleri | Havuz | Faydalı Bilgi | Yapı Malzemeleri | Kapı Otomatik Kapı |
    | Duyuru | Plastik Alüminyum | İhale | Kampanyalar | Mekan | Vitrifiye | Fuar Seminer |
    | Mutfak | Cephe | İzolasyon Yalıtım | Konut | Bizden Haberler | Önemli Bilgiler | Bahçe |
    | Elektronik | Mimari | Zemin | Züccaciye | İnşaat | Çevre Düzenleme | Perde |
    | Mobilya | Aksesuar | Aydınlatma | Dekorasyon |


     Google