Üye Girişi
Kullanıcı Adı 
Parola
Üye Ol Şifremi Unuttum
| inşaat sektörü inşaat ihaleleri inşaat malzemeleri inşaat haberleri Dekorasyon fuar seminer tüm hepsi inşaat dergisinde  | Sizde İnşaat Dergisine Reklam vererek firmanızı tüm Dünyaya tanıtabilir, Ürünlerinizi satabilirsiniz.  |
        
      Beyaz Eşya (184)
      Tekstil (162)
      Güvenlik Sistemleri (57)
      Havuz (45)
      Faydalı Bilgi (183)
      Yapı Malzemeleri (258)
      Kapı Otomatik Kapı (89)
      Duyuru (1920)
      Plastik Alüminyum (66)
      İhale (4937)
      Kampanyalar (46)
      Mekan (272)
      Vitrifiye (383)
      Fuar Seminer (672)
      Mutfak (193)
      Cephe (124)
      İzolasyon Yalıtım (127)
      Konut (1019)
      Bizden Haberler (37)
      Önemli Bilgiler (237)
      Bahçe (312)
      Elektronik (439)
      Mimari (502)
      Zemin (183)
      Züccaciye (230)
      İnşaat (2370)
      Çevre Düzenleme (398)
      Perde (100)
      Mobilya (451)
      Aksesuar (143)
      Aydınlatma (347)
      Dekorasyon (731)
Haber Ara
 
İnşaat Dergisi
Sizde Reklam Verin
Sizde Reklam Verin


Kurt Granit & Çimstone
Kurt Granit & Çimstone


İnşaat İhaleleri Burada
İnşaat İhaleleri Burada


İnşaat Sektörünün Kalbi
İnşaat Sektörünün Kalbi


İnşaat Sektörünün Kalbi
İnşaat Sektörünün Kalbi

Bu Alana Reklam
Verin!

 


web tracker

sitemap-1
sitemap-2
sitemap-3

 Aydınlatma > 22-12-2006 Şölen Tasarımcısı Festi'den En 'Işıltılı' Mesleğin Sırları
yazıyı 12 punto yap yazıyı 14 punto yap yazıyı 16 punto yap yazıyı 18 punto yap
    
Yılbaşı en çok tüm sokakların ışıl ışıl olmasına yarıyor. Evler, ağaçlar, marketler renkli ışıklarla aydınlanıyor. İstanbul'un büyük alışveriş merkezlerinden Akmerkez de üç yıldır dış cephesini süsleyen, alışveriş merkezinin 10. ve Cumhuriyet'in 80. yılını kutlamak için hazırlanan ışık şölenini bu yıl içeriye de taşıdı. İmza geçen seferki gibi bu kez de 26 yıllık 'şölen tasarımcısı' İtalyan Valerio Festi'ye ait.

Bolonya doğumlu Festi, Studio Festi adlı firmasıyla şimdiye dek aralarında Paris, Roma, Milano, Lizbon, Pekin, Prag, Moskova, Tokyo, Hong Kong ve Sydney'in de bulunduğu 200'den fazla şehire el atmış.

Kendinize 'şölen tasarımcısı' diyorsunuz. Nasıl şölenler hazırlıyorsunuz?

Tarihi yerlerde çalışmayı seviyorum. Ama her yerin başka özelliği var. Biz bu farklılığı ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. İnsanların bakış açısını değiştirmeyi çok seviyorum. Şölenler de böyledir, içinde yer alan insanın dünyayla ilişkisini değiştiriyor. Yetişkin insanlar günlük rutini çok iyi bilir, ama çocuklar için her gün ayrı bir gizemdir. Bence hepimiz o ihtimaller dünyasına dönmeliyiz.

Tiyatro mezunusunuz, bu işe nasıl bulaştınız?

Evet, mezun olduktan sonra tiyatroda çalıştım bir süre. Bir süre sonra popüler şenliklerle ilgilenmek istediğimi anladım. İtalya'da şölen çok önemlidir. Dört çeşit şölen var: Noel ve yılbaşı gibi dini olanlar, tarihi şölenler, karnavallar ve yeni şölenler. Tiyatroda çalışırken, şölenin sıra dışı bir vaka olduğunu düşündüm. Gençken dünyayı değiştirmek isteriz. Ben de şölenle dünyayı değiştirmenin tiyatrodan daha olası olduğunu düşündüm. Bir meydanda şölen hazırladığımızda, mesele sadece katılımcı sayısı değil. O gösteriye fakir ya da zengin, öğrenci, profesyonel ya da işçi herkes katılıyor. Ama tiyatroda sınırlı bir kesime hitap ediyorsunuz. Oysa ben daha çok insana ulaşarak dünyada değişim yaratmak istiyorum.

İlk işiniz neydi?

1980'de Bologna'da havai fişeklerle düzenlediğim konser başlangıç noktam oldu. O zaman Avrupa'da yüksek kültür popülerlikten uzak tutuluyordu. Ben klasik müzik ve baleyle popüler öğeleri birleştirdim. Havai fişek, ışık gibi popüler öğelerin çok güçlü olduğunu, neşe aşıladığını düşünüyorum.


Sizi hangi sanatçılar etkiledi? İşlerinizde hangi tarihi dönemin etkileri var?

Beni en çok barok dönem etkilemiştir. O dönemde şölenler iletişim aracı. Mesela İspanya kralının oğlu oluyor, Papa bunu kutlamak için bir şölen düzenliyor. Bu, iki ülke arasındaki dostluğu sembolize ediyor. Avrupa'nın çeşitli yerlerinden insanlar katılıyor, ressamlar şöleni anlatan tablolar yapıyor, yazarlar o şölenle ilgili metinler yazıyor... O zamanlar Michelangelo, Leonardo da Vinci gibi önemli sanatçılardan şölen hazırlamaları isteniyordu, çünkü şölen bir mesaj vermeli.

Akmerkez'de size ilham veren neydi?

Nazar boncukları. Binanın dışına nazar boncuklarını barok tarzda yerleştirdik. Çalıştığım yerdeki kültüre saygılı davranmaya özen gösteririm
 

Radikal Gazetesi
 
Haberin Okunma Sayısı : 108
Bu Haberi; Kaydet   Yazdır   Yolla  
 Rastgele 10 Haber
  • Belediye Çark Caddesi’ndeki Binaları Boyatacak
  • Bellona'dan çok özel tasarımlar
  • Uluslararası ICOMOS Sempozyumu: 20. Yüzyıl Mimarlık ve Endüstri Mirasının Korunması
  • Aynı anda üç banyoda sıcak su
  • Temizlik ve bakım yöntemleri
  • İstanbul Mobilya Fuarı
  • Masa'da "Zidane'nin İntikamı"
  • Su Bakım,su Arıza Ve Şebeke Hizmetleri
  • Çamaş İlçesi İl Tipi Sağlık Ocağı İkmal İnşaatı
  • Yeni konutlar sorun yumağı
  • Sitemizde kayıtlı 17218 adet haber, 2249 adet kategori bulunmaktadır.
    Başa Dön Başa Dön

    | Beyaz Eşya | Tekstil | Güvenlik Sistemleri | Havuz | Faydalı Bilgi | Yapı Malzemeleri | Kapı Otomatik Kapı |
    | Duyuru | Plastik Alüminyum | İhale | Kampanyalar | Mekan | Vitrifiye | Fuar Seminer |
    | Mutfak | Cephe | İzolasyon Yalıtım | Konut | Bizden Haberler | Önemli Bilgiler | Bahçe |
    | Elektronik | Mimari | Zemin | Züccaciye | İnşaat | Çevre Düzenleme | Perde |
    | Mobilya | Aksesuar | Aydınlatma | Dekorasyon |


     Google