Üye Girişi
Kullanıcı Adı 
Parola
Üye Ol Şifremi Unuttum
| inşaat sektörü inşaat ihaleleri inşaat malzemeleri inşaat haberleri Dekorasyon fuar seminer tüm hepsi inşaat dergisinde  | Sizde İnşaat Dergisine Reklam vererek firmanızı tüm Dünyaya tanıtabilir, Ürünlerinizi satabilirsiniz.İnşaat Sektörünün kalbi bu sitede atıyor  |
        
      Aksesuar (146)
      Aydınlatma (364)
      Bahçe (325)
      Beyaz Eşya (198)
      Bizden Haberler (37)
      Cephe (130)
      Çevre Düzenleme (422)
      Dekorasyon (764)
      Duyuru (2245)
      Elektronik (478)
      Faydalı Bilgi (184)
      Fuar Seminer (695)
      Güvenlik Sistemleri (58)
      Havuz (45)
      ihaleler (5270)
      inşaat (2536)
      izolasyon Yalıtım (138)
      Kampanyalar (53)
      Kapı Otomatik Kapı (90)
      Konut (1134)
      Mekan (281)
      Mimari (528)
      Mobilya (466)
      Mutfak (197)
      Önemli Bilgiler (241)
      Perde (100)
      Plastik Alüminyum (67)
      Tekstil (163)
      Vitrifiye (387)
      Yapı Malzemeleri (269)
      Zemin (191)
      Züccaciye (264)
Haber Ara
 
İnşaat Dergisi
inşaat malzemeleri
inşaat malzemeleri


Granit
Granit


İnşaat Haberleri
İnşaat Haberleri


inşaat ihaleleri
inşaat ihaleleri


İnşaat Sektörünün Kalbi
İnşaat Sektörünün Kalbi

Bu Alana Reklam
Verin!

 


web tracker

sitemap-1
sitemap-2
sitemap-3
sitemap-4



Add to Google

 inşaat > 14-01-2008 TOKİ: Müteahhitlik Sektörünün Profili Bozuk
yazıyı 12 punto yap yazıyı 14 punto yap yazıyı 16 punto yap yazıyı 18 punto yap
    
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, müteahhitlik sektörünün profilinin çok kötü olduğunun kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Elinden hiçbir iş gelmeyen kişilerin dahi müteahhit olduğunu belirten Bayraktar, "Müteahhitlik karnesi verilirken bu biraz daha zordu. Ama sonuç ortada" diye konuştu.

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) tarafından düzenlenen çözüm konferansı dün Ankara'da gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu, sektörde yaşanan sıkıntılarda sadece müteahhitlerin günah keçisi olmaması gerektiğini söyledi. Mesleki anlamda yurtdışındaki itibarın çok daha iyi olduğunu kaydeden Koçoğlu, "Biz de zaten toplumun en çok şikayet ettiği kesimle en çok müdacele edenlerin başında geliyoruz" diye konuştu. Amaçlarının çürük elmaları ayıklamak olduğunu kaydeden Koçoğlu, sektöre girişin serbest olmasından yakındı.

Yasa ihtiyaçlara yanıt vermiyor

Toplantıda konuşan TOKİ Başkanı Bayraktar ise uygulanmakta olan Kamu İhale Yasası'nın sektörün ihtiyaçlarına yanıt vermediğini belirtti. Bunun en önemli göstergesinin de yasanın şu ana kadar 8 kere değiştirilmiş olması olduğunu söyleyen Bayraktar, ihalelerdeki en ucuz teklif konusuna da dikkat çekti. En ucuz teklife ihaleyi vermemeleri durumunda, Kamu İhale Kurumu ve savcılığa kadar uzanan şikâyetlerle karşılaştıklarını söyleyen Bayraktar, "Müteahhitliğin profilinin çok bozuk olduğunu da kabul etmemiz gerekiyor" dedi.

TOKİ'nin müteahhitlere para kazandırmaması yönünün öne çıktığını vurgulayan Bayraktar, "Müteahhitler kendilerini malzemecilere karşı koruyamıyor. Hükümetin konut atılımı daha çok çimento, demir ve alüminyum sektörüne yaradı. Biz birilerinin para kazanmasına karşı değiliz ama spekülatif unsurlara dikkat etmek lazım" diye konuştu. Bayraktar, çimento ve demir konusunda müteahhitlerin ülke menfaatlerini dikkate alarak, organize çalışmalar yapması gerektiğini de kaydetti. İhalelerde yaşanan sorunlara da dikkat çeken Bayraktar, dosyasına yağmur gibi haciz gelen müteahhitler olduğunu, bu tür durumlarda ihale yasağı getirilmesi gerektiğini söyledi. Kamu İhale Kurumu Başkanı Hasan Gül ise yaptığı değerlendirmede kamu ihale mevzuatı konusunda yapılan çalışmaların yeterli olmadığını söyledi. İyi mevzuat yapmanın işin bir tarafı olduğunu vurgulayan Gül, geride birçok unsurun daha bulunduğunu söyledi.



 Referans Gazetesi
 
Haberin Okunma Sayısı : 135
Bu Haberi; Kaydet   Yazdır   Yolla  
 Rastgele 10 Haber
  • 51 Nci Bakım Merkezi Komutanlığı HAMMADDE MALZEMESİ SATIN ALINACAKTIR
  • Kale Grubu Sürprizlerle UNICERA Fuarı'nda
  • MÜTEAHHİTLER SOKAĞA ÇIKACAK
  • Karadeniz'in En Büyük Tersanesi Kuruluyor
  • Mardav ve Mavi Kale'ye 'Stant Ödülleri' Yarışmasında İkincilik
  • Mortgage Krizi Mermeri de Vurdu 400 Milyon $'lık İhracat Durdu
  • Muş,tatvan,erçiş Tm.Lerinde Büyük Bakım Ve Onarım İşi Yaptırılması
  • "Akıllı ev" kampanyası başladı...
  • Bolvadin Belediye Başkanlığı Çöp Toplama,süpürme,yıkama Ve Nakliye Hizmet Alımı işi ihalesi
  • Koleksiyon’da Pascal Mourge İmzalı Yeni Bir Ürün Pardayan
  • Sitemizde kayıtlı 18467 adet haber, 2249 adet kategori bulunmaktadır.
    Başa Dön Başa Dön

    | Beyaz Eşya | Tekstil | Güvenlik Sistemleri | Havuz | Faydalı Bilgi | Yapı Malzemeleri | Kapı Otomatik Kapı |
    | Duyuru | Plastik Alüminyum | ihaleler | Kampanyalar | Mekan | Vitrifiye | Fuar Seminer |
    | Mutfak | Cephe | izolasyon Yalıtım | Konut | Bizden Haberler | Önemli Bilgiler | Bahçe |
    | Elektronik | Mimari | Zemin | Züccaciye | inşaat | Çevre Düzenleme | Perde |
    | Mobilya | Aksesuar | Aydınlatma | Dekorasyon |


     Google