Üye Girişi
Kullanıcı Adı 
Parola
Üye Ol Şifremi Unuttum
| inşaat sektörü inşaat ihaleleri inşaat malzemeleri inşaat haberleri Dekorasyon fuar seminer tüm hepsi inşaat dergisinde  | Sizde İnşaat Dergisine Reklam vererek firmanızı tüm Dünyaya tanıtabilir, Ürünlerinizi satabilirsiniz.  |
        
      Beyaz Eşya (184)
      Tekstil (162)
      Güvenlik Sistemleri (57)
      Havuz (45)
      Faydalı Bilgi (183)
      Yapı Malzemeleri (258)
      Kapı Otomatik Kapı (89)
      Duyuru (1920)
      Plastik Alüminyum (66)
      İhale (4937)
      Kampanyalar (46)
      Mekan (272)
      Vitrifiye (383)
      Fuar Seminer (672)
      Mutfak (193)
      Cephe (124)
      İzolasyon Yalıtım (127)
      Konut (1019)
      Bizden Haberler (37)
      Önemli Bilgiler (237)
      Bahçe (312)
      Elektronik (439)
      Mimari (502)
      Zemin (183)
      Züccaciye (230)
      İnşaat (2370)
      Çevre Düzenleme (398)
      Perde (100)
      Mobilya (451)
      Aksesuar (143)
      Aydınlatma (347)
      Dekorasyon (731)
Haber Ara
 
İnşaat Dergisi
Sizde Reklam Verin
Sizde Reklam Verin


Kurt Granit & Çimstone
Kurt Granit & Çimstone


İnşaat İhaleleri Burada
İnşaat İhaleleri Burada


İnşaat Sektörünün Kalbi
İnşaat Sektörünün Kalbi


İnşaat Sektörünün Kalbi
İnşaat Sektörünün Kalbi

Bu Alana Reklam
Verin!

 


web tracker

sitemap-1
sitemap-2
sitemap-3

 İnşaat > 29-08-2006 TOKİ'nin İnşası Süren 200 Bin Konutunun İletişim Alt Yapısı TT'den
yazıyı 12 punto yap yazıyı 14 punto yap yazıyı 16 punto yap yazıyı 18 punto yap
    
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TOKİ'nin yapımına devam ettiği 200 bin konutun iletişim alt yapısının Türk Telekom tarafından sağlanacağını belirterek, "Hak sahipleri dairelerini teslim aldıklarında telefon ve internet gibi iletişim hizmetlerinin alt yapısı da hazır olacak" dedi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Türk Telekom arasında varılan anlaşma çerçevesinde, TOKİ'nin bugüne kadar projelendirilen ve yapımı devam eden yerleşim yerlerinin iletişim alt yapısı Türk Telekom tarafından kurulacak. Anlaşma, TOKİ'nin 521 projesindeki yaklaşık 200 bin konutu kapsıyor. Ancak TOKİ ve Türk Telekom arasındaki işbirliğinin 2009 yılından sonra devam etmesi öngörülüyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın onur tanığı olarak imza koyduğu işbirliği protokolünü TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ve Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı, Genel Müdür Dr. Paul Doany imzaladı.

Türk Telekom Aydınlıkevler Kampusü'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Dr. Doany, TOKİ'nin yaptırdığı 200 bin konutun iletişim alt yapısının Türk Telekom tarafından kurulmasının kendilerini heyecanlandırdığını söyledi. Anlaşmanın 30 milyon dolarlık bir yatırımı kapsadığını anlatan Doany, kurulacak santrallerden sadece TOKİ konutlarının değil çevredeki konutların da yararlanacağını kaydetti. TOKİ Başkanı Bayraktar ise konut yapmak için aldıkları arsalarda alt yapı konusunda ciddi zorluklar yaşadıklarını vurgulayarak, yaşam alanlarında enerji ve haberleşmenin önemine değindi. Bayraktar, vatandaşların evlerinin işi biter bitmez telefon ve diğer iletişim hizmetlerine kavuşacağını ifade etti.

Bakan Yıldırım da, Türkiye'de Özal döneminde iletişim sektöründe ciddi hamlelerin yapıldığını belirterek, özellikle 1990'lı yılların ortalarında telekomünikasyon alanında büyük ilerlemelerin yaşandığını söyledi. 1975 yılında ailesinin telefon bağlatmak için tam 9 yıl beklediğini anlatan Yıldırım, Türkiye'nin o günleri geride bıraktığını savundu.

Türk Telekom'un TOKİ tarafından yapılan konutların iletişim alt yapısından sorumlu olacağını belirten Yıldırım, "Hak sahipleri dairelerini teslim aldıklarında telefon ve internet gibi iletişim hizmetlerinin alt yapısı da hazır olacak. İsteyen telefon isteyen internet bağlantısı yaptırabilecek. Türkiye'de 19 yılda 43 bin konut yapılırken, son 4 yılda rakam 200 bine ulaştı. Bununla birlikte alış-veriş merkezi, ibadethane gibi sosyal alanlar da inşa edildi" diye konuştu.
Haberleşmenin, ekmek, su ve enerji kadar önemli olduğunun altını çizen Yıldırım, işbirliği yapan TOKİ ve Türk Telekom yöneticilerine teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından işbirliği protokolü imzalandı.
 

Dünya Gazetesi
 
Haberin Okunma Sayısı : 194
Bu Haberi; Kaydet   Yazdır   Yolla  
 Rastgele 10 Haber
  • Kalekim Zemin Fuarı'na Katıldı.
  • Hafele'den paneller için yenilikler
  • Bakan İtirafı: 2003’te Sabiha Gökçen’i Almadık, Pişman Olduk
  • İntema'dan bazı öneriler
  • Güvenlik ve sağlamlık, içinde saklı
  • Luxmate aydınlatma kontrol sistemi...
  • İstanbul Halkalı 7. Bölge 720 Adet Konut, Adaiçi ve Genel Altyapı ile Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi
  • O Katarlıyı Bize Bildirin
  • Gebze Bölgesi İçme Suyu Ve Kanalizasyon Yapım, Bakım Ve Rehabilitasyon İnşaatı İşi
  • TİSK, Kyoto’ya Karşı Çıkıyor
  • Sitemizde kayıtlı 17218 adet haber, 2249 adet kategori bulunmaktadır.
    Başa Dön Başa Dön

    | Beyaz Eşya | Tekstil | Güvenlik Sistemleri | Havuz | Faydalı Bilgi | Yapı Malzemeleri | Kapı Otomatik Kapı |
    | Duyuru | Plastik Alüminyum | İhale | Kampanyalar | Mekan | Vitrifiye | Fuar Seminer |
    | Mutfak | Cephe | İzolasyon Yalıtım | Konut | Bizden Haberler | Önemli Bilgiler | Bahçe |
    | Elektronik | Mimari | Zemin | Züccaciye | İnşaat | Çevre Düzenleme | Perde |
    | Mobilya | Aksesuar | Aydınlatma | Dekorasyon |


     Google