Üye Girişi
Kullanıcı Adı 
Parola
Üye Ol Şifremi Unuttum
| inşaat sektörü inşaat ihaleleri inşaat malzemeleri inşaat haberleri Dekorasyon fuar seminer tüm hepsi inşaat dergisinde  | Sizde İnşaat Dergisine Reklam vererek firmanızı tüm Dünyaya tanıtabilir, Ürünlerinizi satabilirsiniz.İnşaat Sektörünün kalbi bu sitede atıyor  |
        
      Aksesuar (146)
      Aydınlatma (364)
      Bahçe (325)
      Beyaz Eşya (198)
      Bizden Haberler (37)
      Cephe (130)
      Çevre Düzenleme (422)
      Dekorasyon (764)
      Duyuru (2245)
      Elektronik (478)
      Faydalı Bilgi (184)
      Fuar Seminer (695)
      Güvenlik Sistemleri (58)
      Havuz (45)
      ihaleler (5270)
      inşaat (2536)
      izolasyon Yalıtım (138)
      Kampanyalar (53)
      Kapı Otomatik Kapı (90)
      Konut (1134)
      Mekan (281)
      Mimari (528)
      Mobilya (466)
      Mutfak (197)
      Önemli Bilgiler (241)
      Perde (100)
      Plastik Alüminyum (67)
      Tekstil (163)
      Vitrifiye (387)
      Yapı Malzemeleri (269)
      Zemin (191)
      Züccaciye (264)
Haber Ara
 
İnşaat Dergisi
inşaat malzemeleri
inşaat malzemeleri


Granit
Granit


İnşaat Haberleri
İnşaat Haberleri


inşaat ihaleleri
inşaat ihaleleri


İnşaat Sektörünün Kalbi
İnşaat Sektörünün Kalbi

Bu Alana Reklam
Verin!

 


web tracker

sitemap-1
sitemap-2
sitemap-3
sitemap-4



Add to Google

 Duyuru > 26-12-2007 Ümraniye Varoşluktan Kurtuldu, Yatırım Merkezi Oldu
yazıyı 12 punto yap yazıyı 14 punto yap yazıyı 16 punto yap yazıyı 18 punto yap
    
Türkiye, son yıllarda yakaladığı istikrar ve büyüme oranlarındaki artış ile göz dolduruyor. Makro ekonomide yaşanan iyileşme mikro alanlarda da baş döndüren gelişmelere sahne oluyor. Bunun en belirgin örneklerinden biri de İstanbul Ümraniye'de yaşanıyor. Birkaç yıl öncesine kadar 'varoş' olarak tabir edilen semtler arasında ismi sayılan Ümraniye, bugün en önemli yatırım merkezlerinden biri haline geldi.

İlçede son üç yılda proje maliyeti 5 milyar doları bulan yatırımlar gerçekleştirildi. Dünyaca ünlü IKEA, Media Markt, Mariott, Real gibi dev şirketlerin de yatırım yaptığı Ümraniye'de son 4 yılda 3 bin 983 ruhsatla Türkiye rekoru kırıldı. 8 milyon metrekarelik inşaat gerçekleştirilen ilçe adeta bir şantiye sahasına döndü. 1 milyon dolarlık konutların satışa sunulduğu lüks siteler, ilçenin çehresini değiştirdi. Ümraniye, artık bir gecekondu kenti değil, büyük bir cazibe merkezi olarak anılıyor. Bu gelişimde Ümraniye'nin yüzde 40'ını kapsayan alanın nazım imar planının 2004'te çıkarılması önemli rol oynadı. Bu sayede boş arazilerin ya da üzerinde altyapıdan yoksun çarpık kentleşmeye yol açan konut sahiplerinin, yeni imar planına uygun bir şekilde yeniden yapılanma çalışmalarına katılmaları sağlandı. Arsa sahipleri bir araya gelerek, sosyal donatıları tam olan pek çok büyük konut projesi hayata geçirdi.

Halen ilçe genelinde yapımı süren yaklaşık 4 bin inşaat var. Ümraniye'de yapılan konutların yüzde 80'i 'lüks konut' niteliği taşıyor. Dünyaca ünlü markalar da bir bir yatırım yapıyor ilçeye. Mobilya devi IKEA'nın 40 milyon dolar yatırımlı mağazasının ardından, izdihamlı açılışı ile dikkat çeken Media Markt da ilçeye hareket getirdi. Amerikalı 5 yıldızlı otel zinciri Marriott da rezidans projesi için Ümraniye'yi seçti. Dünyaca ünlü otel zincirlerinin sahibi Amerikan Marriott International Hotels'in 65 ülkede 2 bin 700'den fazla oteli bulunuyor. Bunun yanı sıra, Bosch, Siemens, Profilo, Carrefour, Casper gibi çok sayıda tanınan markanın tercih ettiği Ümraniye, Microsoft'un yapmayı düşündüğü Teknokent için de anılan yerler arasında bulunuyor.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ilçenin gösterdiği baş döndürücü gelişmede Türkiye ekonomisinin yakaladığı istikrar ile kendilerinin sağladıkları katkıya dikkat çekiyor. Yatırım için iş çevrelerini teşvik ettiklerini belirten Başkan Can, "Yatırımcıları davet ederken her türlü kolaylığı da sağlıyoruz. Bürokratik engelleri sıfırladık." diyor.
 


Zaman Gazetesi
Melik Duvaklı
Haberin Okunma Sayısı : 112
Bu Haberi; Kaydet   Yazdır   Yolla  
 Rastgele 10 Haber
  • Ana Bakım Merkezi Komutanlığı 10 Kalem Boya, Vernik Ve Boya Tineri alımı
  • Katlı Kavşak Yapılacağına Metro Bitirilsin
  • Yunanistan'da 6.5'lik Deprem: İki Ölü
  • Philips: Türkiye'de Şirket Satın Alabiliriz
  • Su tasarrufunun 21 yolu
  • İKİNCİ TÜP GEÇİTİ İHALESİNİN SONUCU BELLİ OLDU
  • Egzotik Hint masalları sofralara taşındı
  • Antalya'da Orman Talanı
  • Büyük Karaçay Barajı İnşaatı
  • TOKİ Yabancılar İçin Villa Kentler Yapacak
  • Sitemizde kayıtlı 18467 adet haber, 2249 adet kategori bulunmaktadır.
    Başa Dön Başa Dön

    | Beyaz Eşya | Tekstil | Güvenlik Sistemleri | Havuz | Faydalı Bilgi | Yapı Malzemeleri | Kapı Otomatik Kapı |
    | Duyuru | Plastik Alüminyum | ihaleler | Kampanyalar | Mekan | Vitrifiye | Fuar Seminer |
    | Mutfak | Cephe | izolasyon Yalıtım | Konut | Bizden Haberler | Önemli Bilgiler | Bahçe |
    | Elektronik | Mimari | Zemin | Züccaciye | inşaat | Çevre Düzenleme | Perde |
    | Mobilya | Aksesuar | Aydınlatma | Dekorasyon |


     Google