Üye Girişi
Kullanıcı Adı 
Parola
Üye Ol Şifremi Unuttum
| inşaat sektörü inşaat ihaleleri inşaat malzemeleri inşaat haberleri Dekorasyon fuar seminer tüm hepsi inşaat dergisinde  | Sizde İnşaat Dergisine Reklam vererek firmanızı tüm Dünyaya tanıtabilir, Ürünlerinizi satabilirsiniz.  |
        
      Beyaz Eşya (195)
      Tekstil (162)
      Güvenlik Sistemleri (58)
      Havuz (45)
      Faydalı Bilgi (184)
      Yapı Malzemeleri (264)
      Kapı Otomatik Kapı (89)
      Duyuru (2083)
      Plastik Alüminyum (66)
      İhale (5004)
      Kampanyalar (46)
      Mekan (274)
      Vitrifiye (383)
      Fuar Seminer (677)
      Mutfak (195)
      Cephe (126)
      İzolasyon Yalıtım (129)
      Konut (1051)
      Bizden Haberler (37)
      Önemli Bilgiler (240)
      Bahçe (322)
      Elektronik (476)
      Mimari (513)
      Zemin (183)
      Züccaciye (230)
      İnşaat (2438)
      Çevre Düzenleme (408)
      Perde (100)
      Mobilya (459)
      Aksesuar (144)
      Aydınlatma (357)
      Dekorasyon (745)
Haber Ara
 
İnşaat Dergisi
Sizde Reklam Verin
Sizde Reklam Verin


Kurt Granit & Çimstone
Kurt Granit & Çimstone


İnşaat İhaleleri Burada
İnşaat İhaleleri Burada


İnşaat Sektörünün Kalbi
İnşaat Sektörünün Kalbi


İnşaat Sektörünün Kalbi
İnşaat Sektörünün Kalbi

Bu Alana Reklam
Verin!

 


web tracker

sitemap-1
sitemap-2
sitemap-3
sitemap-4
sitemap-5

 İnşaat > 24-01-2003 Vezneciler-Sultançiftliği ve Eminönü- Kabataş Tramvay Hattı İnşaatları Başladı
yazıyı 12 punto yap yazıyı 14 punto yap yazıyı 16 punto yap yazıyı 18 punto yap
    
İETT Genel Müdürlüğü, Vezneciler–Edirnekapı, Sultançiftliği– Edirnekapı ve Eminönü–Kabataş cadde tramvayı projelerini hayata geçirecek inşaatlara başladı.

İnşaat faaliyetinin bulunduğu bölgelerde trafik akışının sağlıklı olması amacıyla geçici yol düzenlemeleri de yapıldı.

Sultançiftliği–Edirnekapı, Edirnekapı–Vezneciler projeleri, 2003 yılında hizmete girecek. Hattın yapımı tamamlandığında, Eminönü, Fatih, Bayrampaşa, Eyüp, Esenler ve Gaziosmanpaşa ilçeleri gibi nüfus yoğunluğu yüksek bölgelerin ulaşım araçları arasına raylı sistem de katılmış olacak. Sultançiftliği–Vezneciler arasında iki ayrı aşamada yapımı planlanan cadde tramvayı güzergahının toplam uzunluğu 15,8 kilometre. Bu mesafenin Sultançiftliği–Edirnekapı arası 12,4, Edirnekapı–Vezneciler arası ise 3,4 kilometre olacak. 22 adet istasyonun tasarlandığı güzergah, Sultançiftliği’nden başlayarak, Eski Edirne Asfaltı, Rami Kışla, Rami Edirnekapı caddelerini izleyerek Edirnekapı’dan Suriçi’ne girerek Fevzipaşa, Macar Kardeşler, Şehzadebaşı caddelerini takip ettikten sonra Vezneciler’e ulaşacak. Cadde tramvayı Vezneciler’de Taksim–Yenikapı metro hattına entegre olacak.

Eminönü–Kabataş cadde tramvayı yapımının ise 9 ay gibi bir sürede bitirilmesi planlanıyor. Mevcut Eminönü–Zeytinburnu tramvayının devamı niteliğinde olacak proje, 2,8 kilometre uzunluğunda olacak. Güzergah Eminönü cadde tramvayı hattından başlayıp Galata Köprüsü’nden geçecek ve Karaköy, Tophane istikametinden ilerleyerek Kabataş’a ulaşacak. Güzergah üzerinde 6 adet istasyon planlanıyor.

Her iki proje de İstanbul’un dört bir yanını saracak raylı sistemin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Bu yılın sonunda Havaalanı’ndan 4. Levent’e kadar olan bölge içinde tüm raylı sistemler birbiriyle bağlanmış olacak. Yapım maliyeti toplam 47,1 milyon dolar olan projenin maliyeti öz kaynaklardan karşılanacak.

Bu arada başlatılan inşaat çalışmalarıyla birlikte geçici trafik düzenlemeleri de yapıldı. Sultançiftliği–Edirnekapı cadde tramvayının yapımına Edirnekapı’daki Eski Edirne Asfaltı’nda başlandı. Atatürk Caddesi ile Mevlana Caddesi arasındaki orta refüjde başlayan inşaat sebebiyle üç şeritli yolun gidiş ve geliş yönlerinde birer şeridi trafiğe kapandı. Vezneciler–Edirnekapı cadde tramvay inşaatının başladığı Şehzadebaşı Caddesi’nde ise Onaltı Mart Şehitler Caddesi ile Gençtürk Caddesi arası tek taraflı olarak trafiğe kapandı. Bu bölgede sabah saatlerinde trafik akışı, Vezneciler istikametine gidişte iki, gelişte bir şerit; akşam saatlerinde ise Fatih yönüne doğru gidişte iki, gelişte bir şerit olmak üzere kontrollü olarak sağlanıyor. Meclis–i Mebusan Caddesi’nde yapımına başlanan Eminönü–Kabataş raylı sistem hattının inşaatı sebebiyle Tophane ile Mimar Sinan Üniversitesi arasındaki yolun gidiş ve geliş istikametindeki birer şeridi de trafiğe kapandı. Trafik akışının sağlıklı yapılabilmesi için trafiğe çıkan sürücülerin bu bölgelerde uyarı işaret ve işaretçilerine dikkat etmesi gerekiyor.


 Zaman
 
Haberin Okunma Sayısı : 185
Bu Haberi; Kaydet   Yazdır   Yolla  
 Rastgele 10 Haber
  • Tahtalı İçmesuyu Arıtma Tesisi Ve Pompa İstasyonu Yıldırım Ve Aşırı Gerilimlere Karşı Koruma İşi
  • Manş Denizi Hızlı Demiryolu Bağlantıları Tamamlanıyor.
  • Marmara Depremi için 6 Olasılık
  • Harekete Geçen Video Kuryeleri, Hafriyat'ta
  • Yaşadığınız Mekanları Seranit Textile ile Özel Kılın
  • İstanbul Silivri 3,4 Ve 5 Nolu L Tipi Cezaevi
  • İstanbul Trafiğine Öneriler
  • Yemekhane Tadilat İşi
  • Royal Houses Mart'ta Satışa Çıkacak
  • Buca'nın Kestiği Ceza İptal Edildi
  • Sitemizde kayıtlı 17684 adet haber, 2249 adet kategori bulunmaktadır.
    Başa Dön Başa Dön

    | Beyaz Eşya | Tekstil | Güvenlik Sistemleri | Havuz | Faydalı Bilgi | Yapı Malzemeleri | Kapı Otomatik Kapı |
    | Duyuru | Plastik Alüminyum | İhale | Kampanyalar | Mekan | Vitrifiye | Fuar Seminer |
    | Mutfak | Cephe | İzolasyon Yalıtım | Konut | Bizden Haberler | Önemli Bilgiler | Bahçe |
    | Elektronik | Mimari | Zemin | Züccaciye | İnşaat | Çevre Düzenleme | Perde |
    | Mobilya | Aksesuar | Aydınlatma | Dekorasyon |


     Google