Üye Girişi
Kullanıcı Adı 
Parola
Üye Ol Şifremi Unuttum
| inşaat sektörü inşaat ihaleleri inşaat malzemeleri inşaat haberleri Dekorasyon fuar seminer tüm hepsi inşaat dergisinde  | Sizde İnşaat Dergisine Reklam vererek firmanızı tüm Dünyaya tanıtabilir, Ürünlerinizi satabilirsiniz.İnşaat Sektörünün kalbi bu sitede atıyor  |
        
      Aksesuar (150)
      Aydınlatma (367)
      Bahçe (326)
      Beyaz Eşya (217)
      Bizden Haberler (37)
      Cephe (131)
      Çevre Düzenleme (439)
      Dekorasyon (790)
      Duyuru (2357)
      Elektronik (481)
      Faydalı Bilgi (184)
      Fuar Seminer (697)
      Güvenlik Sistemleri (58)
      Havuz (45)
      inşaat malzemeleri (291)
      Kampanyalar (54)
      Kapı Otomatik Kapı (97)
      Konut (1226)
      Mekan (283)
      Mimari (532)
      Mobilya (471)
      Mutfak (201)
      Önemli Bilgiler (251)
      Perde (100)
      Plastik Alüminyum (67)
      Tekstil (163)
      Vitrifiye (393)
      İhaleler (5379)
      İnşaat (2626)
      İzolasyon Yalıtım (144)
      Zemin (192)
      Züccaciye (264)
Haber Ara
 
İnşaat Dergisi
inşaat malzemeleri
inşaat malzemeleri


Granit
Granit


İnşaat Haberleri
İnşaat Haberleri


inşaat ihaleleri
inşaat ihaleleri


İnşaat Sektörünün Kalbi
İnşaat Sektörünün Kalbi

Bu Alana Reklam
Verin!

 


web tracker

sitemap-1
sitemap-2
sitemap-3
sitemap-4
sitemap-5



Add to Google
 Fuar Seminer > 13-03-2007 Bir Tuval Olarak Kent"
yazıyı 12 punto yap yazıyı 14 punto yap yazıyı 16 punto yap yazıyı 18 punto yap
    
Galeri Artane, İngiliz sanatçı Aldous Eveleigh’in çalışmalarından oluşan Üstmetinli Fotoğraflar sergisini sanatseverlerle buluşturuyor. Aldous Eveleigh, dışavurumcu bir tarzda yağlıboyayla fotoğrafı buluşturduğu bu çalışmalarla, orijinal imgeden tümüyle farklı ama anlam katmanlarında onu da barındıran, sürrealizmi çağrıştıran yeni imgeler üretiyor.

‘Üstmetinli Fotoğraflar’ adı verilen bu özgün, iğneleyici ve aşındırıcı çalışmalar, fotoğrafın dokusunda gizlenen ve serap gibi beliren imgeleriyle ‘anlatı’yı yapılarının bir parçası haline getiriyor. Bu ‘öyküleme’ duygusu sanatçının ziyaret ettiği yerlerde geçirdiği deneyimlerden besleniyor ve kentin hemen her yerinde, sokaklarda, ev içlerinde, café’lerde, barlarda edindiği izlenimleri yansıtıyor.

‘Bir armağan olarak sanat’ düsturuyla, kartpostalları kişiselleştirerek yola çıkan Aldous Eveleigh, bir yere ait fotoğrafları o yer üzerine tablolara dönüştürerek, yerlerin mitolojisine ve algının işleyişine karşı duyduğu ilgiyi kitaplarla, büyük boyutlu tablolarla ve sinemayla yansıtabileceği, sanatsal soruşturmalarına yanıt oluşturabilecek bir sanat biçimi keşfetti.

Berlin çalışmalarını bir kitapta toplayan sanatçı, görünürde birbiriyle ilgisi olmayan imgelerin tutarlı bir yorumla birleştirilebileceğini gösterdi. Resimler bir araya geldiğinde, Berlin duvarının çökmesiyle önemli bir tarihi dönemeçte olan kentin psikolojik profilinden çarpıcı bir kesit ortaya çıkıyordu.

Film yapımcıları Charlie Paul ve Gilles Blaize ile yaptığı işbirliği çalışmalarını bir sonraki aşamaya taşıdı. Stop-motion film tekniğiyle resmin özgün fotoğraftan perdedeki ham imgeye yolculuğunu sergileyerek izleyicinin yaratıcı sürece tanık olmasını sağladı. İkiz Kulelerin yıkılmasından önce tamamladığı “New York, New Work” isimli film, bu tekniğin sanatçının bile öngörmediği boyutlara ulaşabileceğini gösterdi; 9/11 felaketinden sonra sanatçının çalışmalarındaki mizah azaldı, daha karanlık ve ürkütücü bir kehanet duygusu öne çıktı.

Sergide dört film gösterilecek
Easter in Ostend’ (1999), ‘New York New Work’ (2001), ‘Short Stretch of the Thames’ (2003) ve ‘Aldous in London’ (2005). Aldous Eveleigh’in önceki Berlin, Amsterdam, Fas, New York ve Londra serilerinden örneklere yer verilen filmlerde, bu kentlerin yerinde çizilmiş taslakları da bulunuyor.

Aldous Eveleigh Britanya’da ve yurtdışında açtığı çok sayıda sergiyle tanınıyor (çalıştığı farklı alanlar hakkında bilgi sahibi olmak için www.sierrabravo.co.uk adresine bakınız). Bu dönüştürülmüş fotoğraflar uzun yıllar sanatının bir yönünü yönünü oluşturdu; Bu özgün çalışmaları sanatseverlerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz.
 
Haberin Okunma Sayısı : 136
Bu Haberi; Kaydet   Yazdır   Yolla  
 Rastgele 10 Haber
  • Sultanahmet'te Ev Kalmadı
  • Bahçeler güzelleşiyor
  • Çankırı İli Şabanözü İlçesi 128 Adet Konut, Ticaret Merkezi ve Camii İnşaatları ihalesi
  • Çimento Satarken Temiz Havamızı da Satıyoruz
  • Zarif formlarla karakteristik mekanlar
  • 8 Adet Muhtelif Elektrik Motoru Alımı İşi ihalesi
  • Topbaş, İstanbul Metropolitan Merkezi'ni Tanıttı
  • İstanbul Bienali İçin Geri Sayım Başladı
  • Side'nin Simgesi Apollon Tapınağı, Onarılmayı Bekliyor
  • Mardin'de TOKİ Tartışması
  • Sitemizde kayıtlı 19014 adet haber, 2249 adet kategori bulunmaktadır.
    Başa Dön Başa Dön

    | Beyaz Eşya | Tekstil | Güvenlik Sistemleri | Havuz | Faydalı Bilgi | inşaat malzemeleri | Kapı Otomatik Kapı |
    | Duyuru | Plastik Alüminyum | İhaleler | Kampanyalar | Mekan | Vitrifiye | Fuar Seminer |
    | Mutfak | Cephe | İzolasyon Yalıtım | Konut | Bizden Haberler | Önemli Bilgiler | Bahçe |
    | Elektronik | Mimari | Zemin | Züccaciye | İnşaat | Çevre Düzenleme | Perde |
    | Mobilya | Aksesuar | Aydınlatma | Dekorasyon |


     Google

     


    dugun