Üye Girişi
Kullanıcı Adı 
Parola
Üye Ol Şifremi Unuttum
| inşaat sektörü inşaat ihaleleri inşaat malzemeleri inşaat haberleri Dekorasyon fuar seminer tüm hepsi inşaat dergisinde  | Sizde İnşaat Dergisine Reklam vererek firmanızı tüm Dünyaya tanıtabilir, Ürünlerinizi satabilirsiniz.İnşaat Sektörünün kalbi bu sitede atıyor  |
        
      Aksesuar (150)
      Aydınlatma (367)
      Bahçe (326)
      Beyaz Eşya (217)
      Bizden Haberler (37)
      Cephe (131)
      Çevre Düzenleme (436)
      Dekorasyon (780)
      Duyuru (2344)
      Elektronik (481)
      Faydalı Bilgi (184)
      Fuar Seminer (697)
      Güvenlik Sistemleri (58)
      Havuz (45)
      inşaat malzemeleri (290)
      Kampanyalar (54)
      Kapı Otomatik Kapı (97)
      Konut (1226)
      Mekan (283)
      Mimari (531)
      Mobilya (471)
      Mutfak (199)
      Önemli Bilgiler (245)
      Perde (100)
      Plastik Alüminyum (67)
      Tekstil (163)
      Vitrifiye (393)
      İhaleler (5379)
      İnşaat (2626)
      İzolasyon Yalıtım (144)
      Zemin (192)
      Züccaciye (264)
Haber Ara
 
İnşaat Dergisi
inşaat malzemeleri
inşaat malzemeleri


Granit
Granit


İnşaat Haberleri
İnşaat Haberleri


inşaat ihaleleri
inşaat ihaleleri


İnşaat Sektörünün Kalbi
İnşaat Sektörünün Kalbi

Bu Alana Reklam
Verin!

 


web tracker

sitemap-1
sitemap-2
sitemap-3
sitemap-4
sitemap-5



Add to Google
 Konut > 18-03-2007 Bu Yıl Sunumlar Yapılacak, Konut 2008’de Patlayacak
yazıyı 12 punto yap yazıyı 14 punto yap yazıyı 16 punto yap yazıyı 18 punto yap
    
ABD’li ortağı Rudolph Younes’le Yeşil İnşaat’ın İhlas GYO’yu satın alarak oluşturdukları, "Y&Y" gayrimenkul yatırım ortaklığı hazırlığını 2008 yılına göre yapıyor. Y&Y GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Işık Gökkaya, sektörde asıl patlamayı gelecek yıl beklediklerini ve hazırlıklarını da buna göre yaptıklarını açıkladı.

10 yılda 7 milyon konut: Gayrimenkul sektörünün, toplu konuta olan talebin de etkisiyle son iki yılda yüzde 20 oranında büyüdüğüne dikkat çeken Gökkaya, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin (GYODER) son araştırma raporuna göre Türkiye’nin 10 yıllık dönemde 6 milyon 960 bin konut ihtiyacı bulunduğunu, bunun da yıllık 600 bin talep anlamına geldiğini kaydetti. Sektör açısından 2006’yı "yıldız yıl" olarak tanımlamakla birlikte, sektörün hazırlıksız yakalandığını söyleyen Gökkaya, seçim yılı olan 2007’in aynı zamanda "sunum yılı" olacağını, asıl patlamanın ise 2008’de olacağını söyledi. Gökkaya, "2007’de projelerimizi hazırlayıp sunacağız. Bu sefer hazırlıklı olacağız" dedi.

Sıra orta sınıfta: Y&Y’nin de sektörde ilk yabancı ortaklı GYO şirketi olduğunu Gökkaya, bu dönemde orta gelir grubuna yönelik projelere ağırlık vereceklerini açıkladı. Konut sektöründe A ve B grubu projelerde doygunluk yaşanmasının C grubu projelerde büyük potansiyel oluşturduğunu vurgulayan Gökkaya, bu potansiyeli talebe dönüştürecek projelere hazırlandıklarını kaydetti. Y&Y’nin yabancı ortaklı olmanın avantajını kullanacağını dile getiren Gökkaya, "Buradaki önemli nokta ise fiyat-kalite dengesi. TOKİ bu işi yapıyor ancak çok geniş yelpazade. Biz de ortağımızın bize sağlayacağı ucuz fonlama kabiliyetini kullanarak bu alanda büyük projeler gerçekleştireceğiz. Böylece ilk kez bir yabancı sermaye orta sınıfla ilgili projelere para yatırmış olacak. Bu Türk ekonomisi için çok önemli bir gelişmedir" diye konuştu.

Mortgage milat olacak: Bu yıl yasalaşan mortgage’in işlerlik kazandığı andan itibaren Türk ekonomisine büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Işık Gökkaya, "Mortgage gayrimenkul sektörünün miladı olacak" dedi. Mortgage ile birlikte artan rekabetin faizleri düşüreceğini savunan Gökkaya, yurtdışından gelen fonlarla, fonlama maliyetinin de düşeceğini kaydetti. Gayrimenkul sektörünün ekonominin lokomotifi olduğunu "Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) verilerine göre bu sektörde 1 birimlik yatırım, 2.5 birime dönüşüyor. Yani katmadeğeri yüksek" sözleriyle anlatan Gökkaya, mortgage ile kayıtdışılığın da azalacağını kaydetti. Gökkaya, mortgage’in beyanların doğru yapılması, elemanların sigortalı çalıştırılması gibi uygulamalarla sektörü "mali disipline" sokacağını söyledi.

İkinci ev pazarı gelişebilir
Y&Y’nin başka C grubuna yönelik konut projelerini portföyüne alacağını ancak portföyünde riske dağıtacak yatırımlara yer vereceğini söyleyen Işık Gökkaya, hedeflerini "sektördeki ilk iki kuruluştan biri" olarak açıkladı. Bu arada "ikinci ev pazarı" ile ilgilenebileceklerini de belirten Gökkaya, yabancıların Ege ve Akdeniz bölgesine gösterdiği ilginin bu alanda önemli gelişmelere yol açabileceğini kaydetti. İngilizler’in İspanya’da 7-8 milyar Euro civarında ikinci ev pazarı yarattıklarına dikkat çeken Gökkaya, "Bizim de Güney sahillerimiz bu işe çok uygun. Biz de bu işin içinde olmak isteriz" dedi.



 Hürriyet Gazetesi
 
Haberin Okunma Sayısı : 175
Bu Haberi; Kaydet   Yazdır   Yolla  
 Rastgele 10 Haber
  • Erzincan Yaylabaşı 277 Adet Tarımköy Konutu ile Genel,adaiçi Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaat ihalesi
  • Bergama'ya Dev Yatırım
  • Ev güzelleştirme merkezi...
  • Beylikdüzü Belediyesi Yol Çalışmalarında Kullanılmak Üzere Stabilize Malzeme Alınması İşi ihalesi
  • Sahibi Olmayan Mimarlığa Kültür ve Turizm Bakanlığı Talip
  • Gecekonduya Bir Af Daha
  • Yatak odanızı düzenleyin
  • TOKİ Başkanı: Hiçbir İş Beceremeyen Müteahhit Oluyor
  • Adana-Ceyhan 200 Kişilik Pansiyon İnşaatı ihalesi
  • Mekanınıza farklılık katın...
  • Sitemizde kayıtlı 18978 adet haber, 2249 adet kategori bulunmaktadır.
    Başa Dön Başa Dön

    | Beyaz Eşya | Tekstil | Güvenlik Sistemleri | Havuz | Faydalı Bilgi | inşaat malzemeleri | Kapı Otomatik Kapı |
    | Duyuru | Plastik Alüminyum | İhaleler | Kampanyalar | Mekan | Vitrifiye | Fuar Seminer |
    | Mutfak | Cephe | İzolasyon Yalıtım | Konut | Bizden Haberler | Önemli Bilgiler | Bahçe |
    | Elektronik | Mimari | Zemin | Züccaciye | İnşaat | Çevre Düzenleme | Perde |
    | Mobilya | Aksesuar | Aydınlatma | Dekorasyon |


     Google

     


    dugun