Üye Girişi
Kullanıcı Adı 
Parola
Üye Ol Şifremi Unuttum
| inşaat sektörü inşaat ihaleleri inşaat malzemeleri inşaat haberleri Dekorasyon fuar seminer tüm hepsi inşaat dergisinde  | Sizde İnşaat Dergisine Reklam vererek firmanızı tüm Dünyaya tanıtabilir, Ürünlerinizi satabilirsiniz.İnşaat Sektörünün kalbi bu sitede atıyor  |
        
      Aksesuar (150)
      Aydınlatma (367)
      Bahçe (326)
      Beyaz Eşya (217)
      Bizden Haberler (37)
      Cephe (131)
      Çevre Düzenleme (436)
      Dekorasyon (780)
      Duyuru (2344)
      Elektronik (481)
      Faydalı Bilgi (184)
      Fuar Seminer (697)
      Güvenlik Sistemleri (58)
      Havuz (45)
      inşaat malzemeleri (290)
      Kampanyalar (54)
      Kapı Otomatik Kapı (97)
      Konut (1226)
      Mekan (283)
      Mimari (531)
      Mobilya (471)
      Mutfak (199)
      Önemli Bilgiler (245)
      Perde (100)
      Plastik Alüminyum (67)
      Tekstil (163)
      Vitrifiye (393)
      İhaleler (5379)
      İnşaat (2626)
      İzolasyon Yalıtım (144)
      Zemin (192)
      Züccaciye (264)
Haber Ara
 
İnşaat Dergisi
inşaat malzemeleri
inşaat malzemeleri


Granit
Granit


İnşaat Haberleri
İnşaat Haberleri


inşaat ihaleleri
inşaat ihaleleri


İnşaat Sektörünün Kalbi
İnşaat Sektörünün Kalbi

Bu Alana Reklam
Verin!

 


web tracker

sitemap-1
sitemap-2
sitemap-3
sitemap-4
sitemap-5



Add to Google
 İnşaat > 17-12-2002 Çalık Grubu'ndan Türkmenistan'a Enerji Santrali
yazıyı 12 punto yap yazıyı 14 punto yap yazıyı 16 punto yap yazıyı 18 punto yap
    
Daha önce toplam 80 milyon dolarlık iki enerji santrali, 125 milyon dolarlık bir kağıt fabrikası, 240 milyon dolarlık bir nitrik gübre tesisi ve 160 milyon dolarlık çimento fabrikasıyla çok sayıda idare ve konut binalarının inşaatını da yapan Çalık Grubu, Türkmenistan'ın dünyaca ünlü Trans-Hazar doğalgaz boru hattı projesinde de önemli roller üstlenmişti.

Türkmenistan'ın bağımsızlığını kazanmasının hemen ardından bu ülkeye giderek çeşitli yatırımlar yapan Çalık, Türkmenistan Devlet Başkanı Niyazov Türkmenbaşı'nın da büyük güvenini kazandı. Kısa süre içinde bu ülkedeki varlığını büyüten Çalık, Türkmen kabinesine de bakan olarak girdi. Bu ülkeye beraberinde önemli miktarda Türk sermayesini de götüren, özellikle Aşkabat'taki blue jean fabrikasında ürettiği kot cinsi kumaştan giysileri bir çok ülkeye ihraç eden Çalık, son yıllarda da enerji ve sanayi alanlarındaki anahtar teslimi projeleri üstelenerek dikkat çekti. Çalık, sanayi alanında Türkmenistan'ın birbiri ardına projelendirdiği çeşitli tesislerin yapımını üstlendi. Bu tesisler arasında 125 milyon dolarlık bir kağıt ve ambalaj fabrikası, 240 milyon dolarlık bir gübre tesisi ve 160 milyon dolarlık bir çimento tesisi yer aldı. Çalık, endüstri tesislerinin yanı sıra idari organlar ve konut amaçlı bir çok binanın inşaatını da üstlenerek Türkmenistan'da önemli bir güç olduğunu ortaya koydu.

Enerji alanında da faaliyetlerini yoğunlaştıran Çalık, Çalık Enerji adlı şirketi kurarak Türkmenistan'da çeşitli projelere girişti. Türkmen devletinin elektrik alanında yaptığı yatırımların bir bölümünü üstlenen Çalık, geçen yıl Türkmenbaşı petrol rafinerisi için bir enerji santralinin yapımını üstlenmişti. Bu yıl bir başka projeyi daha üstlenen Çalık, böylece toplam 80 milyon dolarlık enerji kontratı imzalamıştı. Çalık son olarak ise General Electric'in yerine Aşkabat yakınlarındaki toplam 126.4 MW gücündeki üç doğalgaz türbininin yapımı için Türkmenistan hükümeti ile sözleşme imzaladı. 56 milyon dolarlık proje ve diğer projelerin bedelleri Türkmen devleti tarafından hampetrol ve petrol ürünleri satışından elde edilen gelirle ödeniyor. Çalık'ın Türkmenistan'da üstlendiği projeler bir süre önce İngiliz BBC kuruluşu tarafından da ele alındı.

Ahmet Çalık, Türkmenistan'ın Trans-Hazar doğalgaz boru hattı projesinde de önemli bir misyon üstlenmiş durumda. Avrupa'ya kadar uzanması planlanan hattın yapımı, Türkiye'nin hattan gaz alımı ve uluslar arası konsorsiyumların oluşturulması gibi konularda faaliyet gösteren Çalık, aynı zamanda Türkmenbaşı'na da danışmanlık da yapıyor.


 Dünya
 
Haberin Okunma Sayısı : 181
Bu Haberi; Kaydet   Yazdır   Yolla  
 Rastgele 10 Haber
  • RMI-Türkiye Ödüle Doymuyor
  • Dünyanın Dördüncü Büyük Marinası Olacak
  • İl Jandarma Komutanlığı Isparta Ek Hizmet Binası Yapım İşi ihalesi
  • Tübitak Marmara Araştırma BENTONİT PROJESİ PİLOT TESİS YAPTIRILACAKTIR
  • Musul-Hayfa Hattı İçin Türk Firmalara Teklif
  • 35+15 Daireli Memur Lojmanları Kazan Dairesi Doğal Gaz Dönüşümü Ve Konutlara Gaz Dağılım İşi ihalesi
  • Şeffaf ve lüks kumaşlar...
  • Bursa'daki Osmanlı Kaleleri Yok Oluyor
  • Yıldız Teknik Üniversitesi Afiş Tasarım Yarışması Sonuçlandı
  • Galataport İhale Sonucu YPK'ya Sunulacak
  • Sitemizde kayıtlı 18978 adet haber, 2249 adet kategori bulunmaktadır.
    Başa Dön Başa Dön

    | Beyaz Eşya | Tekstil | Güvenlik Sistemleri | Havuz | Faydalı Bilgi | inşaat malzemeleri | Kapı Otomatik Kapı |
    | Duyuru | Plastik Alüminyum | İhaleler | Kampanyalar | Mekan | Vitrifiye | Fuar Seminer |
    | Mutfak | Cephe | İzolasyon Yalıtım | Konut | Bizden Haberler | Önemli Bilgiler | Bahçe |
    | Elektronik | Mimari | Zemin | Züccaciye | İnşaat | Çevre Düzenleme | Perde |
    | Mobilya | Aksesuar | Aydınlatma | Dekorasyon |


     Google

     


    dugun