Üye Girişi
Kullanıcı Adı 
Parola
Üye Ol Şifremi Unuttum
| inşaat sektörü inşaat ihaleleri inşaat malzemeleri inşaat haberleri Dekorasyon fuar seminer tüm hepsi inşaat dergisinde  | Sizde İnşaat Dergisine Reklam vererek firmanızı tüm Dünyaya tanıtabilir, Ürünlerinizi satabilirsiniz.İnşaat Sektörünün kalbi bu sitede atıyor  |
        
      Aksesuar (150)
      Aydınlatma (367)
      Bahçe (326)
      Beyaz Eşya (217)
      Bizden Haberler (37)
      Cephe (131)
      Çevre Düzenleme (436)
      Dekorasyon (780)
      Duyuru (2344)
      Elektronik (481)
      Faydalı Bilgi (184)
      Fuar Seminer (697)
      Güvenlik Sistemleri (58)
      Havuz (45)
      inşaat malzemeleri (290)
      Kampanyalar (54)
      Kapı Otomatik Kapı (97)
      Konut (1226)
      Mekan (283)
      Mimari (531)
      Mobilya (471)
      Mutfak (199)
      Önemli Bilgiler (245)
      Perde (100)
      Plastik Alüminyum (67)
      Tekstil (163)
      Vitrifiye (393)
      İhaleler (5379)
      İnşaat (2626)
      İzolasyon Yalıtım (144)
      Zemin (192)
      Züccaciye (264)
Haber Ara
 
İnşaat Dergisi
inşaat malzemeleri
inşaat malzemeleri


Granit
Granit


İnşaat Haberleri
İnşaat Haberleri


inşaat ihaleleri
inşaat ihaleleri


İnşaat Sektörünün Kalbi
İnşaat Sektörünün Kalbi

Bu Alana Reklam
Verin!

 


web tracker

sitemap-1
sitemap-2
sitemap-3
sitemap-4
sitemap-5



Add to Google
 Çevre Düzenleme > 04-12-2007 Çarpık Yapılaşma Affetmiyor!
yazıyı 12 punto yap yazıyı 14 punto yap yazıyı 16 punto yap yazıyı 18 punto yap
    
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "imar affı" önerisi, bazı metropol belediye başkanları ve meslek örgütü temsilcilerinden destek bulmadı. Kentin bugünkü çarpık yapılaşma görüntüsüne aflarla geldiğine dikkat çeken yöneticiler, "Bu işin sonu yok. Yapılması gereken kent yenileme projelerine öncelik vermektir" dediler.

Kocaoğlu, geçen hafta yapılan İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nda muhalefetin soruları üzerine, Kaynaklar'daki kaçak konutlara İZSU'nun hizmet götüremediğini belirterek, "Buralara genel bir imar affının ardından hizmet götürebiliriz. Bu bir kereye mahsus olmalı. Daha sonra her ay uydu fotoğrafları çekilerek kaçak yapılaşmanın önüne geçilebilir" demişti.

Şirin gözükme!
Çarpık kentleşmenin zararlarını çeken yerleşimlerin başında gelen Karşıyaka'nın Belediye Başkanı Cevat Durak, ilçenin yüzde 51'nin gecekondulardan oluştuğunu belirterek, "Zamanında gecekonduyu önlemek için bir adım atılsaydı bu sıkıntılar yaşanmazdı. Daha sonra da adamlar haklı konuma getirmiş. Kimseye şirin görünmek zorunda değiliz. İmar affı getirmek kimseye bir yarar sağlamaz. Burada yapılması gereken kent yenileme projelerine öncelik vermektir" diye konuştu.

Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan, geçmişte çıkarılan afların çözüm olamadığını anımsatarak, "Ancak, bu tarih milat kabul edilebilir. Kendi arazisinde ufak tefek kaçakları olanlar affedilebilir. Daha sonra her ay uydu fotoğraflarıyla bu kontrol altında tutulabilirse o zaman bir faydası olabilir. Bugüne kadar yapılan imar afları kesinlikle bir fayda getirmedi. Biz hazine arazisine kaçak yapılaşmaya kesinlikle izin vermiyoruz" diye konuştu.

'Hata yapılmamalı'
Af söylentilerinin kaçak yapılaşmanın önünü açtığını söyleyen Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ da, şunları vurguladı:

"Bir daha böyle bir hatanın yapılması çok yanlış olur. 1985'ten bu yana af konusunda hatalar yapıldı. Bu hataların en başında arsalar da affedildi. Arsalar bu kişilerin mülkü haline geldi. Geçtiğimiz yıllarda Türk Ceza Yasası'nda yapılan değişiklikle, 2004 önce yapılan yapılara ceza kesilmemesi kabul edildi. Bu gizli af olarak değerlendirildi. Bu şekilde olması da bizim işimizi zorlaştırıyor."

Milatların sayısı
Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Tolga Çilingir de, imar affını benimsemelerinin mümkün olmadığını söyledi. Kocaoğlu'nun "bu af milat olsun" sözünü doğru bulmadığını kaydeden Çilingir, "İmar aflarının kentleri getirdiği nokta ortada. Bunlar çözüm olmuyorlar. Popülist bir yaklaşımın ürünüdür. Ancak bu bölgelerde yaşayan insanların da barınma sorunlarını düşünmek gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de yapacağı fazla bir şey yok. Ülke politikalarından kaynaklanan bir şey. Düşük gelirlilere konut oluşturulması projeleri üretemiyoruz. TOKİ'nin de nasıl bir kurum haline geldiğini herkes biliyor. Tamamen rant beklentileri karşılığında iş yapar vaziyetteler. O nedenle konut politikalarından başlayarak çözüm arayışına girmek lazım. İmar affı çözüm değil" diye konuştu.
 


Cumhuriyet EGE
 
Haberin Okunma Sayısı : 214
Bu Haberi; Kaydet   Yazdır   Yolla  
 Rastgele 10 Haber
  • Hazar’dan Yılda 535 Milyon $ Alacağız
  • Kemer Country'ye Villa Davası
  • Manto Giymeyen Binaların Enerji Kaybı 5.5 Milyar Dolar
  • İzmir İl Jandarma Komutanlığı Hizmet Binası Ve Tesisleri İnşaatı işi ihalesi
  • Dekorasyonda halının önemi...
  • Novron Bodrum'da Dünya Sosyetesine Ev Satacak
  • Adana Tufanbeyli Kayarcık Köyü Kanalizasyon İnşaatı İşi
  • Tarihi Anıtlara Maganda Kurşunu!
  • Raylı Sistem 5 Yılda 250 km Olacak
  • Deprem Senaryoları Kredi Koparmak İçin
  • Sitemizde kayıtlı 18978 adet haber, 2249 adet kategori bulunmaktadır.
    Başa Dön Başa Dön

    | Beyaz Eşya | Tekstil | Güvenlik Sistemleri | Havuz | Faydalı Bilgi | inşaat malzemeleri | Kapı Otomatik Kapı |
    | Duyuru | Plastik Alüminyum | İhaleler | Kampanyalar | Mekan | Vitrifiye | Fuar Seminer |
    | Mutfak | Cephe | İzolasyon Yalıtım | Konut | Bizden Haberler | Önemli Bilgiler | Bahçe |
    | Elektronik | Mimari | Zemin | Züccaciye | İnşaat | Çevre Düzenleme | Perde |
    | Mobilya | Aksesuar | Aydınlatma | Dekorasyon |


     Google

     


    dugun