Üye Girişi
Kullanıcı Adı 
Parola
Üye Ol Şifremi Unuttum
| inşaat sektörü inşaat ihaleleri inşaat malzemeleri inşaat haberleri Dekorasyon fuar seminer tüm hepsi inşaat dergisinde  | Sizde İnşaat Dergisine Reklam vererek firmanızı tüm Dünyaya tanıtabilir, Ürünlerinizi satabilirsiniz.İnşaat Sektörünün kalbi bu sitede atıyor  |
        
      Aksesuar (150)
      Aydınlatma (367)
      Bahçe (326)
      Beyaz Eşya (217)
      Bizden Haberler (37)
      Cephe (131)
      Çevre Düzenleme (436)
      Dekorasyon (780)
      Duyuru (2345)
      Elektronik (481)
      Faydalı Bilgi (184)
      Fuar Seminer (697)
      Güvenlik Sistemleri (58)
      Havuz (45)
      inşaat malzemeleri (290)
      Kampanyalar (54)
      Kapı Otomatik Kapı (97)
      Konut (1226)
      Mekan (283)
      Mimari (531)
      Mobilya (471)
      Mutfak (199)
      Önemli Bilgiler (245)
      Perde (100)
      Plastik Alüminyum (67)
      Tekstil (163)
      Vitrifiye (393)
      İhaleler (5379)
      İnşaat (2626)
      İzolasyon Yalıtım (144)
      Zemin (192)
      Züccaciye (264)
Haber Ara
 
İnşaat Dergisi
inşaat malzemeleri
inşaat malzemeleri


Granit
Granit


İnşaat Haberleri
İnşaat Haberleri


inşaat ihaleleri
inşaat ihaleleri


İnşaat Sektörünün Kalbi
İnşaat Sektörünün Kalbi

Bu Alana Reklam
Verin!

 


web tracker

sitemap-1
sitemap-2
sitemap-3
sitemap-4
sitemap-5



Add to Google
 İhaleler > 13-06-2003 Çukurova ve Kepez’e El Konuldu
yazıyı 12 punto yap yazıyı 14 punto yap yazıyı 16 punto yap yazıyı 18 punto yap
    

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çukurova Elektrik ve Kepez elektriğin imtiyaz sözleşmelerini iptal etti.
İptal gerekçisi olarak her iki kuruluşun da mevzuat ve sözleşme hükümlerini sürekli ihlal etmeleri gösterildi.

Enerji Bakanlığı’nın, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na gönderdiği açıklamada, halen Uzan Grubu’nun sahibi bulunduğu Çukurova ve Kepez Elektrik kuruluşlarının, iletim tesislerinin kamuya devredilmesi hükmüne uymadıkları ve TEAŞ’tan aldıkları elektrik için eksik ödeme yaptıkları gerekçesiyle el konulduğu belirtildi. Enerji Bakanlığı bugünkü kararıyla, sadece üretim ve iletim imtiyazlarını feshetmiş oldu.
Çukurova Elektriğin Adana’daki tesisleri ile Kepez Elektriğin Antalya’daki tesislerinin çevresi de emniyet güçleri tarafından kontrol altına alındı. Çukurova Elektriğin Genel Müdürü Zafer Savrun ve 3 avukatı, emniyet güçlerinin zoruyla tesis dışına çıkarıldı.
Bu arada Kepez Elektriğin yönetimi TEDAŞ tarafından devralındı. Çukurova 2003 yılının ilk çeyreğini 15.9 trilyon, Kepez ise 9.4 net karla kapattı. ÇEAŞ’ın net karı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 85 azalırken, Kepez’inki yüzde 10 arttı.
Çukurova’nın 102, kepez elektriğin ise 30 personeli bulunuyor. Her iki şirketin hisse senetleri borsada gözaltı pazarında işlem görüyor. ÇEAŞ’ın yüzde 17’si, Kepez’in yüzde 12’si halka açık. Takasbank’ta 11 Haziran itibariyle ÇEAŞ’da 9 bin 12, Kepez’deyse 3 bin 218 alt hesap bulunuyor.

3 AY ÖNCE İHTAR ÇEKİLMİŞ
Çukurova Elektrik ve Kepez’e 4 bin 628 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’ndaki iletim tesislerinin kamuya devredilmesi hükmüne uymadıkları gerekçesiyle el konulduğu belirtildi. Enerji Bakanlığı yetkililerinin verdiği bilgiye göre, bakanlık bundan 3 ay önce ihtar çekerek, tesislerin kamuya devredilmesini istedi.
Bakanlığın verdiği sürenin dolmasına karşın devrin yapılmaması üzerine, imtiyaz sözleşmesinin feshedildiği ifade edildi. Elektrik üretim ve iletim imtiyazını 1953 yılında alan ÇEAŞ ve 1956 yılında bu hakkı elde eden Kepez, sözleşmelerini 1998 yılında yenilediler. Bu dönemde, 70 yıl süresince dağıtım imtiyazının da söz konusu iki şirkete verildiği sözleşmelerde yer aldı. Ancak bugüne kadar dağıtım imtiyazının ÇEAŞ ve Kepez’e fiilen devredilmemesi nedeniyle Enerji Bakanlığı, bugünkü kararıyla sadece üretim ve iletim imtiyazlarını feshetmiş oldu.
Bakanlık yetkililerine göre, el koymanın bir başka nedeni de ÇEAŞ ve Kepez’in TEAŞ’tan aldıkları elektrik için eksik ödeme yapmalarıydı. Yetkililer, bundan sonraki süreçte ÇEAŞ ve Kepez’in ana hissedarı Uzan Grubu’nun tek taraflı olarak Danıştay’a gidebileceğini belirtiyor.
 

NTV-MSNBC
 
Haberin Okunma Sayısı : 176
Bu Haberi; Kaydet   Yazdır   Yolla  
 Rastgele 10 Haber
  • Cappuccino, Espresso makinesi
  • Bilbao'da Bir Konsept Ev: VELUX Atika
  • Antalya'lı İnşaatçıların Demir Fiyatı Tepkisi
  • Şirince'de İmar Tadilat Planı Zeytine Takıldı
  • Trilyonluk Tesisler Çürüyor
  • Beldemizin 2006 Yılı Cadde, Sokak Süpürme, Çöp Toplama Ve Nakli Hizmet Alımı İşi
  • Giresun Merkez Güneyköy Köyü Elektrik Tesisi inşaatı ihalesi
  • Çıplak Çelik Boru Satın Alınacaktır 11/04/2003
  • Hdpe Koruge Deşarj Karge Kanalizasyon Borusu Satın Alınması İşi
  • Engelliler Dışarı Çıksın ama Nasıl?
  • Sitemizde kayıtlı 18979 adet haber, 2249 adet kategori bulunmaktadır.
    Başa Dön Başa Dön

    | Beyaz Eşya | Tekstil | Güvenlik Sistemleri | Havuz | Faydalı Bilgi | inşaat malzemeleri | Kapı Otomatik Kapı |
    | Duyuru | Plastik Alüminyum | İhaleler | Kampanyalar | Mekan | Vitrifiye | Fuar Seminer |
    | Mutfak | Cephe | İzolasyon Yalıtım | Konut | Bizden Haberler | Önemli Bilgiler | Bahçe |
    | Elektronik | Mimari | Zemin | Züccaciye | İnşaat | Çevre Düzenleme | Perde |
    | Mobilya | Aksesuar | Aydınlatma | Dekorasyon |


     Google

     


    dugun