Üye Girişi
Kullanıcı Adı 
Parola
Üye Ol Şifremi Unuttum
| inşaat sektörü inşaat ihaleleri inşaat malzemeleri inşaat haberleri Dekorasyon fuar seminer tüm hepsi inşaat dergisinde  | Sizde İnşaat Dergisine Reklam vererek firmanızı tüm Dünyaya tanıtabilir, Ürünlerinizi satabilirsiniz.İnşaat Sektörünün kalbi bu sitede atıyor  |
        
      Aksesuar (150)
      Aydınlatma (367)
      Bahçe (326)
      Beyaz Eşya (217)
      Bizden Haberler (37)
      Cephe (131)
      Çevre Düzenleme (439)
      Dekorasyon (790)
      Duyuru (2357)
      Elektronik (481)
      Faydalı Bilgi (184)
      Fuar Seminer (697)
      Güvenlik Sistemleri (58)
      Havuz (45)
      inşaat malzemeleri (291)
      Kampanyalar (54)
      Kapı Otomatik Kapı (97)
      Konut (1226)
      Mekan (283)
      Mimari (532)
      Mobilya (471)
      Mutfak (201)
      Önemli Bilgiler (255)
      Perde (100)
      Plastik Alüminyum (67)
      Tekstil (163)
      Vitrifiye (393)
      İhaleler (5379)
      İnşaat (2626)
      İzolasyon Yalıtım (144)
      Zemin (192)
      Züccaciye (264)
Haber Ara
 
İnşaat Dergisi
inşaat malzemeleri
inşaat malzemeleri


Granit
Granit


İnşaat Haberleri
İnşaat Haberleri


inşaat ihaleleri
inşaat ihaleleri


İnşaat Sektörünün Kalbi
İnşaat Sektörünün Kalbi

Bu Alana Reklam
Verin!

 


web tracker

sitemap-1
sitemap-2
sitemap-3
sitemap-4
sitemap-5



Add to Google
 Güvenlik Sistemleri > 08-12-2007 Güvenlik kamerası sistemleri hakkında genel bilgi
yazıyı 12 punto yap yazıyı 14 punto yap yazıyı 16 punto yap yazıyı 18 punto yap
    
Güvenlik Kameraları sistemleri, renkli ve siyah beyaz standart ve dome kameraları, çeşitli ebatlarda monitörler, quad, switcher ve multiplexer birimleri ile standart ve zaman atlamalı video kaydedicilerden oluşur.
     
     Renkli kameralar işletmenizi normal gözle izler gibi izlemenizi ve gelişmiş bir güvenlik için daha iyi tanımlama ve teşhis yapmanızı sağlar. Renkli sistemler ekonomik olmaktan uzak olduğundan, ekonominin daha ön planda olduğu orta ve küçük ölçekli işletmeler için siyah beyaz sistemler çözüm olmaktadır.
     
     Güvenliği sağlanacak olan mekanlara kamera seçimi tamamlandıktan sonra görüntüsü alınanacak mekanlar için lens ve aksesuar seçimi yapılır.
     
     Lensler görüntü mesafesinin ve açısının doğru seçimi ile net görüntüler alınmasını sağlar. Bununla birlikte dahili ya da harici kullanımda doğru montaj ve kameraları dış etkilerden korumak için montaj ayakları ve muhafaza seçimleri yapılır.
     
     Görüntü seçimi ve monitöre aktarımı için quad, switcher ya da multipexer kullanılır. Quadlar monitörü ekranını dörde bölerek aynı anda dört kamera görüntüsünü eş zamanlı olarak ekrana taşır. Quadların daha gelişmiş şekli multiplexer birimidir. Bu birimler görüntüleri dörderli olarak gösterebildiği gibi görüntülerin sıralı bir şekilde manuel ya da otomatik olarak gösterilmesini sağlar.
     
     Multiplexerlar fazla sayıdaki kamera görüntülerinin standart yada zaman atlamalı video kaydedicilerde kayıt altına almak ve istenilen sayıda ve kombinasyondaki görüntülerin ekrana manuel ya da otomatik olarak aktarılmasında kullanılır.
     
Kameralar
  Güvenlik Kameraları kullanım amacı çeşitli nedenlerle görülmesi istenilen bir bölgenin görüntüsünü video sinyaline çevrilerek direk veya endirekt olarak monitöre aktarmaktır.
     
Kamera Türleri
  Kameralar besleme gerilimi bakımından 220V. Veya 12/24V olarak ayrılırlar. Renkli veya SİYAH-BEYAZ modelleri vardır. Hareketli/sabit – Board/Metal kasa türleri isteğe bağlı kullanılabilir. Hareketli kameralara speed Dome kamera denilir. Ayrıca sabit mini dome kamerası çeşitleri de vardır. Pan veya pan-tilt motor kullanılarak sabit kameraya hareket verilebilir. Her iki ürünün dahili ve harici ortamlarda kullanılan modelleri vardır. Eğer uyumlu ise Multiplexer gibi cihazlarla kontrol etmek mümkündür.
     
Lensler
  Lens denilince akla göz gelebilir. Güvenlik Kamerası ile görmek istediğimiz bölgenin açısına, dahili/harici ortama, montaj yapılacak yere ve müşteri isteğine göre değişebilir. LENSLE YAPILACAK GÖRÜNTÜ AYARLARI (Eğer kullanılan lenste ilgili özellikler varsa)
Lens Özellikleri
  Odak uzaklığı = zoom (2,8mm-12mm arası genel kullanılan)
     Netlik ayarı = focus (Netlik ayarının gece yapılması gereklidir )
     Işık hassasiyeti = iris
Lens Türleri
# Sabit Lensler
# Manüel Lensler
# Varifocal Lensler
# Oto iris lensler
# Motorlu zoom lensler
# Karanlık da duyarlı lensler(renkli kameraları için)


Switcher
  Kelime anlamı olarak seçici/değiştirici denilebilir. Birden fazla kamerayı manüel veya otomatik olarak ekranda görmemizi sağlar. Renk ayırımı yoktur. Sesli modelleri de vardır. Ancak kameralardan gelen ses kalitesine bağlı olarak (özellikle sesin yoğun olduğu bölgelerde) sesli model switcher ses bakımından istenileni verememektedir. Kapalı Devre güvenlik kameraları ve sisteminde sesleri bir arada toplayan tek ekipmandır.
Türleri
  Güvenlik Kameraları giriş bakımından 4-6-8-12 li olabilir, her kamera girişi için 3 kademeli anahtar bulunur.
     Switcher ile kameralar görüntüleri ayarlanabilen zamanda (sn. cinsinden) Squence yaptırılabilir.
     
Quad
  Kelime anlamı olarak aynı ekranda 4 kamerayı seyretmek denilebilir. Aynı anda 4 kamerayı veya 4+4 şeklinde bir monitörden seyredebiliriz. Video kayıt cihazı bağlanarak kayıt yapılabilir ancak, kayıt ne şekilde alınmışsa gösterim de aynı olacaktır. Ancak kaydedici çıkışı Quad görüntülü ise kullanımdan bağımsız Quad kaydı yapılabilir, ama playback olarak görüntüye müdahale şansı yoktur.
     Müşteri tarafından aksi yönde bir istek yoksa Quad’ lı SİYAH-BEYAZ sistemlerde 17”, RENKLİ sistemlerde 21” MONİTÖR-daha iyi görüntü alınır tavsiye edilmelidir.
     
Monitör
  Çeşitli ekipmanlardan gelen video ( ve/veya ses ) sinyalini ekran üzerinde görmemizi sağlar.
Türleri
  Siyah-beyaz ve renkli olabilir, ekran büyüklükleri değişebilir. ( 9 /12 / 14 / 17 / 21 / 25 inch olabilir )
     
Kayıt cihazı
  Kelime anlamı olarak zaman atlamalı kayıt cihazı denilebilir. Özellikle güvenlik kameraları tercih sebebidir. 3-12-24-48-72-120-168-240-360-480-600-720-960 saat aralıklı kayıt kullanılan modele yapılabilir. Kullanılan markaya göre farklı saat uygulamaları olabilir.
     
Multiplexer
  Aynı anda 16 kamerayı seyretmek ve/veya kaydetmek istendiğinde kullanılır. Yapı itibari ile ses sistemi yoktur. Kayıtla ilgili olan simplex, duplex ve triplex özellikli olabilirler.
Türleri
  Renkli veya siyah-beyaz türleri vardır. Model farklılıklarına göre değişik özellikler bulunabilir.
     Güvenlik sistemleri ve güvenlik kameraları ve telsiz kamerası insanın hayatını koruyan en önemli teknolojidir.
     



Kaynak: TeknoForm Güvenlik
 
Haberin Okunma Sayısı : 344
Bu Haberi; Kaydet   Yazdır   Yolla  
 Rastgele 10 Haber
  • Bayrampaşa İlçesi Kentsel Dönüşüm Plan ve Yerel Eylem Plan Projelerinin Hazırlanması işi ihalesi
  • Bartın 'a Yeni Sit İmar Planı
  • Adapazarı'nda İdeal Kent Projesi Başlıyor
  • ILISU BARAJI İNŞAATINA İŞÇİ ALIMLARI BAŞLADI
  • Çamlıbel Edaş Tokat İl Müdürlüğü KOMPANZASYON TESİS İŞİ YAPTIRILACAKTIR
  • TOKİ TEMA PARK İÇİN İHALEYE ÇIKTI
  • Bosch mikser testleri geçti
  • Vitra Karo evin her yerinde
  • Bosch ankastre serisi yenilendi
  • Toskana Vadisi'nde Evinizin İç Mimarı Sizsiniz
  • Sitemizde kayıtlı 19018 adet haber, 2249 adet kategori bulunmaktadır.
    Başa Dön Başa Dön

    | Beyaz Eşya | Tekstil | Güvenlik Sistemleri | Havuz | Faydalı Bilgi | inşaat malzemeleri | Kapı Otomatik Kapı |
    | Duyuru | Plastik Alüminyum | İhaleler | Kampanyalar | Mekan | Vitrifiye | Fuar Seminer |
    | Mutfak | Cephe | İzolasyon Yalıtım | Konut | Bizden Haberler | Önemli Bilgiler | Bahçe |
    | Elektronik | Mimari | Zemin | Züccaciye | İnşaat | Çevre Düzenleme | Perde |
    | Mobilya | Aksesuar | Aydınlatma | Dekorasyon |


     Google

     


    dugun